Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 2006-ban Gyurcsány Ferenc...

2006-ban Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgása után miért nem bukott meg szinte azonnal az akkor hivatalban lévő kormánya, Ő maga, a lakosság közfelháborodása miért nem vezetett valódi forradalomhoz?

Figyelt kérdés
A teljes vezetés hatalmon maradt, nem történt semmi retorzió (még a 2010-es választási vereségük után sem).

2021. máj. 11. 20:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer mondott igazat, azóta is azt hánytorgatják fel szerencsétlennek. :D
2021. máj. 13. 13:12
 12/16 anonim ***** válasza:
56%
11/ Orbán meg egyszer sem. Mégis itt van még mindig...:/
2021. máj. 13. 14:40
 13/16 anonim ***** válasza:

Én azzal kapcsolatban szkeptikus vagyok, hogy a fidesz miatt szivárogtatott, szerintem Gyurcsánynak eredetileg is ez volt a terve, ha nem az történik amire számít.

Azzal a beszéddel az mszp-re akart nyomást gyakorolni, hogy álljanak bele az oktatás és egészségügy megreformálásába, viszont nem tették.

Ezért Gyurcsány kiszivárogtatta a felvételt, hogy így gyakoroljon nyomást az mszp-re.

Ő meg mutogathatott a beszéd azon részeire, ahol arról bsezélt, hogy ő akar egyedül jó oktatás és egészségügyet.

Az, hogy a fdiesznél ott volt-e, az ő szempontjából lényegtelen volt.

2021. máj. 13. 14:47
 14/16 anonim ***** válasza:

13!

Én már látok egy jó fogatókönyvet erről. Tutira mindhárom verziót végig vinném, kicsit úgy, mint a The affair c. sorozat első évadaiban.

2021. máj. 13. 19:50
 15/16 anonim válasza:

Nyilván kevesen tudják, pontosan mi történt, sőt, ma hallottam, hogy a politológusok máig sem értik, mi célja volt a Gyurcsánynak magával a beszéddel. Ezért előadom a saját verziómat, amit most találtam ki – de nem ésszerűtlen.

Gyrcsány más politikát akart, mint a régi MSZP-sek, ők igazi baloldaliak voltak, de totál hülyék, akik amit ígértek (mindenféle jót), be is akarták tartani, egészen a végső összeomlásig. Gy. – ahogy a beszédben is mondta –, tudta, hogy ez nem mehet így tovább, a lehetőségekhez képest óriási volt az állami kiadás, elképesztően ostoba gazdaságpolitika. Gy-t meg egyáltalán nem érdekelte, ki mit igért, ez utána is vastagon kiderült…De mivel ezzel a túlerővel még nem volt képes szembe menni, tehát ráborította a bilit – és ami benne volt – a többi gazemberre, hogy elveszítsék tejesen a fejüket: ilyen főnökük még sose volt, aki így beszélt, csak néztek mint a moziba! Azt el lehet képzelni, milyen pofát vághatott a többi szenteskedő, népjóléti apagyilkos, amikor előadta a pojáca magát az ő beszédével. Gy. természetesen pojáca, semmit sem szeret úgy, mint szerepelni, a fő nála a bombasztikus hatás. Ez meg is volt akkor az MSZP-zártkörű klubjában, utána meg ahogy kikerült a nyilvánosságra, meg inkább. De Gy-t persze ez nem érdekelte: hadd tüntessenek… ha meg randalíroznak, ő is kiküldte a rendőröket randalírozni, csak még keményebben, és fegyverrel. Ezért maradhatott a helyén: vele volt az erő (a gumibot- és lövedék). Egy normális baloldal persze rég meneszti azt az embert, aki a vesztüket okozta, de ez a baloldal beszari. Annyira beszari, hogy mivel Gy. erőt mutatott, ők meg csak szepegtek, mögé álltak, remélve, hogy menthetik az irhájukat, hiszen sokuk jogosan félt a lesitteléstől. – Az meg, hogy ki volt a kiszivárogtató, teljesen mindegy ma már.

2021. máj. 28. 22:11
 16/16 anonim ***** válasza:

#13!

Ha azt akarta volna, hogy kikerüljön, akkor lett volna lehetősége ezt nyilvánosan is elmondani. Kizárt dolognak tartom, hogy ez volt a terv.

Kellett is nekik 2 napi, mire megszűlték az "igazságbeszéd" magyarázatot.

2021. máj. 28. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!