Jogállam hívők! Melyiket választanátok?
Tegyük fel, hogy valaki illegálisan lerak a házaddal szomszédos önkormányzati telekre 42 tonna galvániszapot. Melyiket választanátok?
1) Az önkormányzat kiír egy pályázatot a veszélyeshulladék elszállítására. 1 hétbe telik a pályázat helyes kiírása, 4 hetes határidőt adnak a beadásra, majd további 2 hét alatt bírálják el. A következő 1 héten szállítják el.
2) A polgármester megbízza közpénzből az egyik rokonának a cégét, amely alkalmas a feladatra, hogy szállítsák el a veszélyeshulladékot. A lerakástól számított 1 hét múlva már el is viszik.
Katonák a közmunkásokkal ingyen elvitetik.
Értem, hogy vészhelyzet van és nem az ismerőssel van baj. De akkor sem kell 300x-os áron.
Teljesen életszerű a példa.
Annyival egészíteném ki hogy saját magam elhordom másnapra talicskával. Engem sputnikkal oltottak azóta az ilyesmi nem probléma.
Senki se mondta, hogy 300-szoros áron. Az is előfordulhat, hogy a pályázatot is ugyanaz a cég nyerné meg, és ugyanannyiért szállítaná el.
5. hogyne, ha baleset történik egy faluban és egy veszélyes anyag szállító teherautóból szivárog az anyag, akkor is pályázatot írnak ki és a teherautót addig meg hagyják ott, ahol van...
Értem én, hogy téged zavar a jogállam, de attól még nem az a két opció van, amit te írtál.
2200 tonna és 42 tonna az neked ugyanannyi? Úgy gondolod, hogy olyan egyszerű 2200 tonna elszállítását és tárolását megszervezni? A pályázat kiírása tartott 3 évig szerinted? Vagy hogy jön egyáltalán az a kérdésedhez?
A kérdésed már azért is hülyeség, mert nem terem ott valahol csak úgy észrevétlenül egyik napról a másikra 42 tonna akármi. Még 42 tonna föld se, nemhogy veszélyes hulladék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!