Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád amit a Momentum...

Támogatnád amit a Momentum ígér, hogy az első diploma ingyenes legyen? 1998-ban a Fidesz is kampányolt vele, csak utána valahogy mégis fizetőssé tett rengeteg képzést.

Figyelt kérdés

2021. máj. 4. 18:11
1 2
 11/13 anonim válasza:
95%
Én meló mellett végeztem, e miatt elsőre ki is buktam, de második próbálkozásra átvettek államira, annyi, hogy otthon laktam, de napi 8 óra meló mellett csináltam. Így tehát tapasztalatból mondom, aki komolyan gondolja így is ingyen csinálja.
2021. máj. 5. 10:32
 12/13 anonim ***** válasza:

"És nem hozott pontjaik vannak"

hanem?

2021. máj. 5. 10:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Itt mindenki abban gondolkozik, hogy mi van, ha az elejétől a végéig akar valaki járni fizetősön/államin.

Viszont szerintem itt a kérdés sokkal inkább az átsorolás része. Mivel lehet olyan féléved, jöhet közbe bármi, ami alapján átsorolnak.

Ha pedig valaki dolgozik mellett és gyengébb képességű, akkor az is elképzelhető, hogy csúszik és úgy sorolják át.

És akkor én a kérdést úgy változtatnám meg, hogy aki már egyszer bizonyított és bekerült államira, annak legyen-e ingyenes?

És szerintem igen.

Ha ugyanúgy léteznek, hogy hány félév alatt kell teljesíteni, mikor csapják stb., akkor ha meg akarja csinálni, akkor meg fogja, még akkor is ha valami miatt csúszik.

Ha pedig nem, akkor az állam se veszt annyit.

Sőt, az emberek többsége ostoba, de nem csak akkor ér valamit egy hallgató tudása, ha megkapja a papírját a végén, 2 év egyetemen töltött idő is tud hasznos lenni, ami kamatozhat a munkaerő piacon, így még az is megéri az államnak.

Nekem alapvetően nincs gondom, ha teljesen ingyenes minden esetben az első diploma, de láthatóan sokan itt nagyon korlátoltak és nagyon keveset tudnak az egyetemi képzésekről, szabályokról.

2021. máj. 5. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!