Kötelezővé tennéd-e a választási szavazást?
Nem érnél el semmi csak rekordszámú érvénytelen szavazatot. Szerinted így majd biztosan mindenki szavazni fog?
Ausztráliában is csak vitákat szül ez mindig.
Semmi értelme.
Nem fogok szavazni, egyrészt mert már nem Magyarországon élek és nem érzem helyesnek, hogy egy olyan ország jövőjéről döntsek, aminek az állampolgárságát is tervezem leadni, másrészt a jelenlegi jelöltek közül egyre se tudnék nyugodt szívvel szavazni.
Legfeljebb úgy tenném kötelezővé, ha lenne olyan opció, hogy 'tartózkodás'.
"#18
A szavazás bizalmi alapú. Ha támogatok valakit, akkor bízom benne. Ilyen párt nincs a jelenlegi közéletben.
Olyanokra pedig nem fogok szavazni, akikben nem bízom, még egy másik párt elutasítása miatt sem."
Akkor felelős vagy azért, hogy a mindenkori kormány ül ott, reméljük panaszkodni sem szoktál.
Nem vagyok felelős a kormány tevékenységéért, mivel nem szavaztam rájuk, nem én ültettem őket oda. Remélem nem kell tovább magyaráznom, hogy miért nem.
(Panaszkodni tényleg nem szoktam, mivel a saját életemért és helyzetemért én magam vagyok a felelős, nem a mindenkori kormány.)
Van értelme. Jó érzés, amikor nyer a pártod és, hogy ehhez te is hozzájárultál.
Nem tenném kötelezővé, mert ez érettség kérdése, aki nem él állampolgári jogaival kb. gyermetek szinten vegetál, és nem is tudná jó szívvel odatenni a szavazatát, mert Barátok Közt rajongói szintjén vegetál.
Életemben nem voltam még szavazni. 40f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!