Egy Magyarországon született és felnőtt négert magyarnak tartotok?
Tehát van mondjuk egy 25 éves néger, Kőbányán él, autószerelő, K. Sándor a neve. A szülei 1990-ben menekültek ide Mozambikból.
Magyar az anyanyelve, kőbányai óvodába, iskolába járt, autószerelés közben dúdolja, hogy "Huszárgyerek, huszárgyerek...", kedvenc étele a csirkepörkölt, meg van keresztelve reformátusnak, de nem gyakorolja a vallást.
Egy ilyen embert ti magyarnak tartotok vagy nem? Miért?
Persze.
A csirkepörkölt egyébként nem számít, mert az a világon élő összes embernek a kedvenc étele, legfeljebb még nem kóstolták, vagy hazudnak.
Magyar volt az aradi 13 is, pedig echte magyar származású alig volt köztük. Szerbek, horvátok, németek, örmények...
Elsődlegesen a kultúra számít, nem a vér, főleg, hogy mindennel és mindenkivel keveredtünk az évszázadok során, keveseknek van a vérében a hátrafele nyilazás.
Egy osztálytársam apukája néger, igaz anyukája magyar. Itt ismerkedtek meg, a srác pedig már itt született, magyar az anyanyelve. Természetesen magyarnak tartom.
De a fenti példa esetében is annak tartanám.
Én sem vagyok teljesen magyar-van bennem olasz, német meg még ki tudja mi, de magyarnak tartom magam, mert a dédszüleimtől az unokatestvéreimig mindenki magyar állampolgár (mint ahogy én is), és magyarul beszél.
Mondjuk az a néger embernek lehet, hogy nincs magyar származása, de gondoltam leírom.
Igen, magyarnak tartom. A magyar kultúrában nőtt fel, európai vallása van, magyar az anyanyelve, van állampolgársága. Ennyi pontosan elegendő.
Ezenfelül még dolgozik is és szakképzett munkát, ami felelősséggel is jár. A leírás alapján nemhogy magyar, de még példamutató is.
.. Ez már túl van taglalva :)
Mindenki szerint igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!