Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kéne betiltani ezeket a...

Nem kéne betiltani ezeket a programokat, hiszen csak arra ösztönzik a magyar fiatalokat, hogy elhagyják Magyarországot?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__eszak-amerika__110719..

Ezekről beszélek. Ott vannak kommentben videók, ha ezt megnézik a fiatalok, az lesz az első benyomásuk, hogy Amerikában meg nyugaton aranyélet van, ezért ahelyett, hogy tisztességesen dolgoznának a hazájuknak, inkább kivándorolnak nyugatra, hogy New Yorkban meg Hawaiin lopják a napot.

2021. ápr. 29. 19:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem tenném.

1. Ha kimegy emiatt, akkor amúgy is kiment volna

2. Legalább hazahozhatja az új tudást (ha van) kintről

3. Én például a külföldi tanulmányaim során jöttem rá, hogy amúgy nem olyan rossz ez az ország mint állítják. Széthúzóbb, az igaz, meg egy kicsit korrupt, de az megoldható. Nekem kellett az hogy lássam azt hogy külföldön büszkék a saját hazájukra. Én is ezt akarom érezni/elérni. Hogyha itthon büszke vagyok akkor más is egyet értsen és ne lehúzzon hogy "de bezzeg ez meg az és különben is fasiszta!".

És nem mellesleg jó tapasztalat szerzés és élmény is. ;)

2021. ápr. 29. 21:38
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Férjem és a nővére is kiment fiatalon tanulni egyetemre/egyetemekre. Nővére kint maradt, férjem hazajött. (Férjem hazahozta a tudását, amit kint szerzett meg.) Én is voltam kint, túristaként szuper volt Amerika. Szóba került, hogy kint éljünk-e most. Osztottunk-szoroztunk, anyagilag nem érte volna meg nekünk, pedig lenne zöldkártya. Maradtunk itthon, és mióta Bident megválasztották, illetve ennyire megőrült az USA, jól döntöttünk. Amerikában nem jó most élni. Lassan a fehéreket rekesztik ki, akármit nem mondhatsz, nem gondolhatsz (az óriási kamu, hogy szabad ország, kontrollálnak mindenhol), lelőnek embereket random, ez az egyik része, a másik meg az anyagi, hogy biztosítás, lakás és segítség nélkül nem egyszerű boldogulni. Mi hasonló színvonalon élhetnénk kint, mint itthon, feltéve, ha nem leszünk betegek, nem ér baleset (de ezt nem lehet előre tudni), illetve saját lakás nekünk nem lenne kint (fizethetnénk az apartmant), itthon viszont van saját tulajdon. Ráadásként távol a családtól, nagyon nehéz. Egy családnak egy repjegy ára, hát... Oda-vissza kb. 300 eFt/fő. Most a covid miatt nem tudom.

Férjemnek legjobban a magyar ételek hiányoztak, és bár nyilván perfekt megy az angol, megunta, hogy nem gondolkodhat a saját anyanyelvén nap mint nap. 5 év után hazajött.

Én azt tapasztalom, hogy a mostani fiatalok már nem ragaszkodnak a sajátjukhoz, nincs olyan, hogy honvágy, hazaszeretet. Globalizáció van, nyelvtanulás, gyökértelenség. Ez a jövő. Nekem a szívem szakad meg ezekért a fiatalokért, de ezt látják folyton. Nem csodálkozom, ha így éreznek.

Kérdezőnek pedig a válasz részemről: Nem lopják kint a napot, ezt szerintem mindenki megerősíti. Itt gondolom a felháborodásodat akartad kifejezni azzal, hogy magyar embernek Magyarországon van a helye, ne vigye el a tudását, pénzét külföldre. Erre gondoltál? Kicsit sarkallatosan fogalmaztál. Ez kicsit tényleg olyan (példával élve), mikor kolléganőm beiskoláztatta magát a munkahelyen, kifizetett a cég kb. 1,5-2 millió ft-ot, tudást szerzett, értékes humánerőforrás lett, erre diploma után elment máshova dolgozni, beintett a cégnek. Itt is kicsit ez van, a cégünk pedig köpni-nyelni nem tudott. Megérte a befektetést? Nem. Itt is ez van.

Viszont az emberek a saját érdekeiket tartják szem előtt, nincs már olyan, hogy összetartás, meg áldozat, ezt felejtsd el. Ez 1956-ban megvolt. Ez már nem az a nép, aki egykor voltunk. Ezt csak a filmekben látni, de a valóság sajnos nem ez. A szülők és tanárok is vastag benne vannak ebben, hiszenők nevelik fel a gyerekeket, formálják őket, a gondolkodásukat. Persze mindig vannak kivételek, és ez dícséretes, de ne áltassuk magunkat, mert az emberek önzőek és kész. Ez van.

2021. máj. 19. 14:26
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk kicsi az elvándorlás, ebben is az utolsó helyen állunk a csehekkel együtt.

Inkább hisztiznek itt, hogy a nagynehezen kiizzadt 8 általanossal nem jutnak feljebb a minimálbérnél.

2021. jún. 23. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!