Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez most komoly?

Ez most komoly?

Figyelt kérdés

[link]

Én kiégtem😂😂😂😂

Megnyitották a teraszokat itt 5 napja, megrohamozták őket hatalmas tömegek, erre megnyitják Szlovéniában is, a képek tanulsága szerint jóval szellősebben voltak az emberek, mint a budapesti életképeken, majd a kormánytévé beszól a szlovéneknek, hogy ki se alakult még sokaknál a védettség. Úgy, hogy pont itt úgy küldik a védettségi igazolványt, hogy a legelső oltás után elvileg 8 nap után megkapod, miközben még nagyon optimistán számolva is 2-3 hét kell, de sokan azt mondják, hogy csak a 2. oltás után 2-3 héttel. (Amúgy én csak a zöld kártya miatt adattam be magamnak, na mindegy.)

2021. ápr. 29. 18:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%

#10!

Itt te vagy az, aki toporzékol.

Én felnőtteket, 30 felettieket láttam. Egy asztalnál egy család ült.

Nyilván egy romkocsmánál 20-asokat találsz. De látnod kell, hogy torz a mintavételezésed.

Azt is elfelejted, hogy bizonyos munkakörökben életkortól függetlenül oltottak. 21-én megkapta a 30-as haverom is a 2. oltását.

2021. ápr. 29. 23:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Most már meddő vita. 2-3 héten belül úgy is kiderül volt-e hatása a tömegnek a járványra. Addig rugózhat itt mindenki a dolgon, a helyzeten már nem változtat. Attól kezdve hogy megnyitottak a vendéglátóhelyek, a személyes felelősség került előtérbe, ha elkapod a vírust és súlyosan érint, akkor csak saját magadat okolhatod, nem a nyitást. Nem kötelező tömegbe menni, levenni a maszkot, elhagyni a fertőtlenítést, bebaxva mindenkit összeölelgetni. Az apukák, anyukák, nagypapák, nagymamák, közül akik akarták már 3-4 héttel ezelőtt megkapták a vakcinát, tehát már van védettségük ha a tizen-huszonéves gyermekük hazavinné a buliból a vírust. Aki az idősebbek közül elutasította az oltást, és beszopja, az meg innentől kezdve így járt, a kormányt ezért már felelősség nem terheli. Én nyitáspárti vagyok, de ettől függetlenül ez a másfél év szopóroller nem nagyon érintett, elmentem többször nyaralni, síelni, hegyet mászni, széttúráztam magamat, ha nem is kocsma, de buli volt rendesen, még a gerilla strand is sokszor megvolt. Egyedül a termálfürdők hiányoztak a télen, meg pár mozi. A vírussal már valószínű együtt kell élnünk, másfél év alatt mindenki megtanulhatta ha akarta a praktikákat hogy kerülje el a megfertőződést egy potenciálisan vírusos környezetben, ha innentől valaki elkapja az csak magának köszönheti.Vagy bárki is úgy gondolja hogy a vakcinák örökké védeni fognak, vagy a világ egyik eldugott lepratelepéről nem fog idővel előbújni egy újabb rezisztens mutáns? Teljes nyitás kell nagyon rövid időn belül, nem szopathatják a kisvállalkozók tömegét a végtelenségig, a katás kézművesek, árusok, vendéglátósok nagy része lassan éhen hal, nem egy olyan ismerősöm van aki már egy éve nem tudja fizetni a járulékokat, bevétel szinte nulla, segítség szintén nulla.
2021. ápr. 30. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!