Fideszesek! Mit szóltok a Kínai egyetemhez az országban?
11
Nem "eeálegyetem" lenne. 4 kart terveztek; gazdasági, természettud., társadalomtud., és orvosi kart.
Hasznos lenne, a világ 34. legjobb egyeteme, 5000 hallgató (bár főleg külföldi) képzése hasznos tudományokra (úgy tudom főleg gazdaságtudományokat, üzleti képzést és informatikusképzést fognak adni), nemzetközi kapcsolatok építése is pozitívum Magyarországnak.
Viszont jogosnak érzem a kritikát a magas költségek miatt, kérdéses, hogy megér-e 500 milliárdos beruházást az államnak, adófizetőknek. Persze később másra is lehetne hasznosítani az épülő új campust, de akkor is túlárazottnak tűnik a projekt és nem szimpatikus, hogy kínai cég építi, sok kínai munkással a hírek szerint. Inkább magyar, EU-s építőipari cégeket kellene foglalkoztatni. Úgy érzem, mintha komoly mérlegelés nélkül fejest ugrana a kormány, hogy Kínának imponáljon.
14
Miben, hogyan lenne "hasznos"?
Mellesleg NEM főleg külföldi, hanem harmad kínai-harmad magyar(?) és harmad külföldi. Nem is 5 ezer, hanem 6-8 ezer. 500 tanárra.
4 karral, 1 gazdasági, 1 természettudományi, 1 társadalomtudományi és 1 orvosi karral.
Aki sinolobbista, legalább a publikált számokkal legyen egyenesben.
Akkor az 2/3 külföldi hallgató, 1/3 magyar.
A hasznost úgy értem, hogy segíti a gazdaság fejlődését. A gazdasági, természettudományi, informatika, orvostudomány is fontos a jövő szempontjából, külföldi cégeket is ide vonzhat a képzés, nagy a kereslet a szakemberekre. A társadalomtudományok közvetlen módon szerintem kevésbé hasznosak, de ők is biztosan tudnak majd profitálni a képzésből, segíthetik például a magyar-kínai együttműködést, megértést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!