Az embereket ebben az országban hogyhogy nem érdekli, hogy mire megy el az adójuk?
Adot be kell fizetni? Igen! Bele tudsz szolni utana az 1%-on kivul? Nem!
Akkor minek vele tovabb foglalkozni, van nekem jobb dolgom is ... pl. adot termelni az allamnak :)))
Miért ne érdekelné mindenkit érdekel.
Akire szavazni fogsz a választásokon az fogja a adódat elkölteni.
Azért ez egy nagyon összetett kérdés.
Egyrészt a magyar ember sokat töltöt diktatúrában, és része a népkultúrának, hogy ez ellen nem lehet tenni. Lehet ezért saját magunkat birkázni, de szerintem ez unfair és ártalmas is. A magyar társadalom kiábrándult, cinikus és ignoráns, mert nincs pozitív tapasztalata. A demokratikus rendszerváltás is csak pofára esést hozott, ezért a magyar ember úgy érzi, reménytelen az ügy, így inkább elengedi.
Másrészt ez a tenni ellene is érdekes dolog. Több okból is. Eleve van még egy pármillió ember Magyarországon, akik a mai napig őket támogatják. A tömeg meg tud buktani egy kormányt, ha egységes, de Magyarország szerintem megosztottabb, mint valaha.
Egyúttal azért a demokrácia nem arról szól, hogy ha nem tetszik valaki, akkor választok mást. Egy kormánynak bizalmat szavazunk négy évre, a szerződésbontás nem úgy működik, hogy ha nem tetszik, akkor erőszakkal eltávolítom onnan. Főleg, hogy azért a hadsereg és a rendfenntartás is az ő rendelkezésük alatt áll.
Végül pedig ne legyünk naivak. A politika nem a vezetésről, hanem a hatalom megszerzéséről és megtartásáról szól. Ennek része mindenféle aljas alkuk megkötése, a korrupció. Naivitás azt gondolni, hogy a mai Magyarországon bármelyik párt képes lenne megtartani a hatalmat gazdasági alkuk nélkül. 2 év múlva őket akarnánk felkoncolni, és jöhet az anarchia.
Nem cinikus akarok lenni. Nálam a FIDESZ elérte azt a szintet, hogy már az anarchia is lehet ennél jobb. Csak azt mondom, hogy lehet birkázni mindenkit, aki nem én vagyok, de az előrelépés abban lenne, ha nem azokat az embereket találnánk szimpatikusnak, aki be mer szólni, krumplit osztogat, lemondást követel, erőt fitogtat. A politikus azt mutatja, amit vár tőle a nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!