Fogják ellenőrizni hogy van e igazolvány? Ha enélkül mennék konditerembe, kaphatok büntetést?
A tulajdonosok ugye beengednek bárki, őket nem érdekli hogy oltott e vagy sem. A vendég bevételt jelent, nem fogják kidobni..
De lehet, hogy a rendőrök bemennek majd az éttermekbe, konditermekbe ellenőrizni?
Akkor csődbe is megy, mert sokkal kevesebben mennének.
Én nem hiszek az államban, sokkal jobb lenne egy libertariánus világban, ahol a r*hadt állam nem csesztet.
“ De lehet, hogy a rendőrök bemennek majd az éttermekbe, konditermekbe ellenőrizni?”
Igen, lehet. Meg is fogják csinálni, főleg akkor, ha bejelentés érkezik. Igazoltatják a bent lévőket, és ha találnak szabálysértőt, azt megbüntetik és a helyet is bezáratják.
Sok olyan "apróságot" köszönhetsz a MINDENKORI államnak, amelyek hiányának jelentőségét csak akkor ismernéd fel, ha nem létezne.
- Nem erősséged a hosszútávon gondolkodás.
Persze, 18-19. században még hasznos volt, de mára már elavult intézmény az állam.
21. szézadban már nem kéne a náci Németországhoz hasonló intézkedéseket hozni
"A veszélyesztetettek saját felelőssége kéne legyen ez az egész. Ne rajtam vezessék ezt le."
Akármennyire is próbálod magadról elhitetni, hogy egészséges vagy, attól még sokkal inkább veszélyezetetett vagy, mint az, aki akár csak az első oltást is megkapta. Igen, tudom, étkezés, meg ismerősök, meg blabla, csak épp sajnos az, hogy más hogyan esik át a fertőzésen nem garantálja azt, hogy te is úgy fogsz. Azaz attól, hogy sok "egészséges" ember meghalt, te nem biztos, hogy meg fogsz halni, és arról, hogy sok "egészségtelen" simán, akár tünetmentesen vészelte át, még nem biztos, hogy te is úgy fogod. Igazad van, az oltottaknál is előfordulhat súlyos fertőzés. Az egész esélyekről szól. Mivel rengeteg sok dolog befolyásolhatja a fertőzés lefolyását, az egészséges életmód kevés (fontos tényező, de nem ad 100% védelmet). Azaz veszélyeztett vagy. És én értem, hogy te lemondasz erről a felelősségről, és nem érdekel, csak épp ha bejön az, hogy kórházba kerülsz, akkor onnantól kezdve már belevontál rengeteg embert. És ez az, amit lehetőleg el kellene kerülni. És minél több a korlátozás, annál kevesebb a kórházba került beteg (igen, most is sok - miért akarnánk még ettől is többet???). Ettől függetlenül szükségesek a lazítások, a bezártság is tönkretehet embereket. De ésszel és lehetőleg a súlyos fertőzöttek számának emelkedése nélkül kellene ezt kivitelezni. Nehéz egyensúlyt találni. 1 év múlva vagy 10 év múlva már biztos okosabbak leszünk, hogy mit kellett volna... De most nincs tapasztalat, nem tudni, hogy mi lesz holnap, ezért kell esélyekkel számolgatni. És biztos én is g**ségnek venném, ha nekem mondanák, de: nemhogy inkább örülnél annak, hogy legalább már valami fény látszik az alagút végén, és sok ember legalább valamennyire szabadulhat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!