Jobb lenne a világ akkor, ha az állam teljes egészében megszűnne?
Az utóbbi időszakban, főleg a covid korlátozások miatt egyre inkább a libertariánus eszmék felé fordultam.
A korlátozások, védettségi igazolvány, mind az állam műve. Ellehetetlenítik a vállalkozókat, diszkriminálják az egészséges embereket.
Az állami babusgatás igazából csak az életképteleneknek jó, akik az államtól várják a megoldást mindenre, aztán sírnak hogy rossz az életük.
Minden ami állami az rossz. Az állami egészségügy egy katasztrófa, az oktatás szintén. Az állam adózás címszó alatt elveszi az állampolgárok pénzét és hülyeségekre költi -pl milliós fizetés a haszontalan focistáknak, vagy stadionok-, korlátozzák a szabadságunk pl a jelenlegi korlátozásokkal, diszkriminálnak a védettségi igazolvánnyal
Egy állammentes világban nem lenne ilyen
"Így viszont pont rajtam csattan az ostor, oltásigazolvány nélkül pl nem mehetek sehova"
Az egész hozzászólásomból komolyan csak ennyi jött le? Azt pedig, hogy nem tudsz moziba menni ne említsd már egy lapon annak az embernek a helyzetével, aki például elvesztette a munkáját és az állami segély nélkül nem tudná etetni a gyerekeit. Téged a helyzet csak simán bosszant, míg annak az embernek sokkal több forog kockán.
Szerintem állam nélkül visszasírnád azokat az időket, amikor még az oltásigazolvány volt a legnagyobb problémád.
Próbálj ki egy hetet Szomáliában, ott elég gyenge lábakon áll az állam. A tapasztaltakról majd beszámolhatsz.
"Vagyis az állam nélkül nem vesztette volna el a munkáját, de az állam önkényesen kicseszett vele"
Csak magamat tudom ismételni, az anarchia ezt higyannoldaná meg?
"Csak magamat tudom ismételni, az anarchia ezt higyannoldaná meg?"
Úgy, hogy semmiféle önkényes korlátozás nem lett volna, nem kellett volna bezárni semmit. Tehát maga az állam generálta a problémát, amit meg kéne oldani.
"Úgy, hogy semmiféle önkényes korlátozás nem lett volna, nem kellett volna bezárni semmit. Tehát maga az állam generálta a problémát, amit meg kéne oldani."
Arról elfelejtettél írni, hogy egekbe szökne a halálozási arány, mert könnyedén terjedhetne a vírus. Tudod nem véletlenül lett a karantén elrendelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!