Miért nem értik ezt meg sokan vajon?
Plusz teljesen eltérő a veszélyeztetettségi szintünk. Én elkapni nem tudom a vírust, pedig maszk nélkül járkálok össze-vissza Budapesten, más pedig 1 év bezártság után az oltása beadásakor elkapja, és napokra rá meghal.
Mondjuk ha elkapnám akkor sem lenne belőle valószínűleg semmi gondom, mert mind genetikailag (testvérem én tünetek nélkül ment át), mind fizikailag (30 éves versenysportoló vagyok) 0 a kockázatom. Nekem az oltás kockázata nagyobb, mint a COVID-é.
Valójában aki be akarja oltatni magát, az már vélhetően regisztrált a dologra és mire konkrét haszna is lesz az igazolásnak, vagy konkrét hátrány származna a hiányából, már bőven megkaphatja az oltást is és a kártyát is.
"Hátrányba" leginkább azok kerülnek, akik eddig tojóztak a dolgon, vagy az oltásellenes tábort erősítették, vagy csak úgy gondolták, hogy kibekkelik az egészet és jó lesz nekik a nyájimmunitás is.
"Hanem az a diszkriminatív, hogy nincsen lehetősége mindenkinek egyszerre az oltakozásra."
Akkor ezek szerint a Sony meg a Microsoft is diszkriminálta a világot azzal, hogy csak keveseknek jutott karácsonyra új PS5 meg Xbox?
Attól, hogy valamiből ideiglenesen hiány/elégtelen ellátás van még nincsenek diszkriminálva azok, akiknek nem jutott belőle. Konkrétan 1-2 hétre csökkent mostanra a várakozási idő még akkor is, ha a kínait elutasítod. Ha akarsz oltani, könnyedén mehetsz, csak egy regisztrációba meg a háziorvosod felhívásába kerül.
"Attól, hogy valamiből ideiglenesen hiány/elégtelen ellátás van még nincsenek diszkriminálva azok, akiknek nem jutott belőle."
Ez így van, nem is lenne bajom hogy a sor végén vagyok. De attól hogy később kapom meg a legujabb ps-t nem lesz kevesebb jogom, mint most amikor oltásra várok. Nem az diszkriminatív hogy várnom kell, hanem hogy emiatt kevesebb dolgot csinálhatok, mint az aki már hozzá jutott.
"De attól hogy később kapom meg a legujabb ps-t nem lesz kevesebb jogom, mint most amikor oltásra várok. Nem az diszkriminatív hogy várnom kell, hanem hogy emiatt kevesebb dolgot csinálhatok, mint az aki már hozzá jutott."
Továbbra sem következik egyikből a másik. Akinek jutott PS, az játsszhat vele most is. Te nem, de ettől még a játékhoz való jogtól nem vagy megfosztva, mert a jog és a lehetőség két külön fogalom.
Az oltani akaró, de még nem beoltottaknak most ideiglenesen lehetőségük nincs élvezni azokat a kedvezményeket, amiket a korábban oltottak már használhatnak.
"emiatt kevesebb dolgot csinálhatok, mint az aki már hozzá jutott."
például?
Egyébként mikor regisztráltál?
Te nem érted a különbséget, játszani lehetőség. Este 11 után szabadon sétálni alkotmányos alapjog.
#9 január vége-február eleje körül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!