Még, hogy nem akarja magát senki se beoltani covid ellen,s mégis 3.5 millio ember már beoltotta magát. Nem számoltuk el magunkat azt illetően, hogy senki se fogja beoltatni magát?
Én már akkor se nagyon hittem el azt a nagy oltásellenességet, amit a közvéleménykutatások mutattak. Utólag is azt gondolom, volt ott némi manipuláció.
Aztán ugye jöttek a személyes tapasztalatok. Pl. nemrég hallottam egy idős házaspárról, ahol a feleség meghalt covidban. Kérdeztem, hogyhogy nem voltak beoltva, hisz a koruk alapján rég sorra kerültek volna. Apukám elmondta, hogy oltásellenes volt a férj, valószínű meggyőzte a feleségét is. Kíváncsi vagyok, most hogyan tud a tükörbe nézni...
Szóval vannak ilyen esetek, amikor fehéren-feketén kiderül, hogy ezen múlt az élete az illetőnek. És ez azért elég meggyőző.
Idővel jött az oltási kedv. Amikor télen az első vakcinák jöttek, nagy volt a szkepticizmus. Most viszont már sok adat van egyrészt az oltások biztonságosságáról, például nem haltak ki az orvosok és ápolók, illetve az oltott ismerősök másrészt egyre több család szembesül hogy a való életben milyen is az a "kis nátha", és van elrettentő ereje.
Jó példa erre az én családom. Amikor januárban oltatni akartam, párom ágált ellene mintha a hídról leugrani készülnék. Azóta kicsit sok lett az ismerősi körben a halott vagy súlyos megbetegedés, nemcsak az idősek között. Mára már rokoni körben mindenki megkapta legalább az első oltását aki kaphatott.
Szerintem nem az oltási kedv jött meg, hanem hatott a zsarolás és a mentális terror.
Kíváncsi vagyok, hogy az hogy néz szembe a lelkiismeretével, aki az oltatni nem akaró anyjára erőszakolta rá a vakcinát s utána temethette.
Persze, persze pechje volt.
Én nem csodálkozom, hogy hatott az agymosás.
Pedig az eleje reményt keltő volt.
De az is lehet, hogy nem igaz a statisztika?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!