#29 segíts már nekem mert nem jöttem rá! Mi az amiben a 29-ben leírtak ütik azt amiket a 25-ben én leírtam?
2021. ápr. 21. 13:02
32/38 anonim válasza:
Mik az, amiben a te általad leírtak ütik azt, amit én írtam le a 22-ben? Na legalább annyi különbség van. Te azt állítottad, hogy "Az első adag oltás után 1-2 héttel is már kb. 70%-ban kialakul az emberek védettsége". Ezzel szemben a valóság teljesen más. Hogy neked honnan jöttek az adataid, azt nem tudom. Okoska.
2021. ápr. 21. 13:10
33/38 anonim válasza:
#32 Már értem mi a gondod. Te azt az információt használod ami szerint csakis az számít védettségnek amit a 2 oltás együttesen ad. Ezzel szemben a mai ismeretek alapján már elmondható az amit meg én direkt ezért írtam le, hogy ezt korrigáljam - hogy kb. 70%-ban már az első oltás után is kialakul védettség. Ez a két "védettség" nem ugyanazt jelenti. A szükséges vakcinaszám beadása után sem lesz senki 100%-ban védett, csak valami nagyon alacsony esélye lesz csak arra hogy megfertőződve meg is betegedjen. Mint a többi védőoltásnál is van.
Amit leírtam az itt hangzott el hivatalos portálon először tudtommal, nézd meg:
Rendben, Müller néni óvatosabban fogalmazott és ezt csak szóban tette (50-75% De mennyi embernél? Melyik a jellemzőbb szám ebből a tág tartományból? A szinte mindegyik alatt melyik oltóanyagokat érti? Melyikeket nem?) Ha majd kiadják hivatalosan és leírják a pontosabb adatokat, akkor azt már komolyabban lehet venni.
2021. ápr. 21. 13:44
35/38 anonim válasza:
#34 Itt van a net, keress rá!
2021. ápr. 21. 13:49
36/38 anonim válasza:
Azt már megtettem és nagyon eltérő adatok és nyilatkozatok vannak, forrástól függően.
Akkor inkább a hivatalos ajánlásokat veszem figyelembe. Remélem nem baj, hogy biztosra akarok menni. Megvárom a második adagot is és még azután sem fogok nagyon ugrálni, mert nem tudhatom, hogy benne vagyok-e abban a kisebb százalékban, akiknél nem alakul ki a megfelelő védelem. Ez nem vírusrettegés, hanem csak úgy tudunk úrrá lenni ezen az egészen, ha vigyázunk egymásra.
2021. ápr. 21. 14:09
37/38 anonim válasza:
#24. "Nem, mert az oltás veszélyesebb, mint a covid. Az ismerőseim nagy része rosszabbul volt tőle, mint a covidtól."
Ez sajnos akkora butaság, hogy fájdalmas.
Az oltás utáni rosszullét pont azt bizonyítja, hogy működik a vakcina. A lázat, fejfájást, rossz közérzetet ugyanis nem a vírus okozza, hanem az immunrendszer ellenreakciója. A Covidban pont az a veszélyes, hogy oltás nélkül az immunrendszer nem reagál rá időben és a tünetek már csak akkor jelentkeznek, amikor a vírus konkrétan kárt tesz a szervekben (főleg a tüdőben). Addigra a vírus brutálisan elszaporodik, ami durván megnöveli a továbbfertőzés kockázatát is, mert gyakorlatilag a beteg minden testnedve tele van vírussal. A vakcina utáni átmeneti rosszullét azért jelentkezik elsősorban a második dózis után, mert az első adaggal az immunrendszer már "megtanulta" a vírust és a második adagnál akcióba lép.
2021. ápr. 21. 16:11
38/38 anonim válasza:
Nem vállalok olyan oltást, ami előtt méregdrága teljes körű kivizsgálást kellene elvégeztetnem magamon, hogy kizárjam az esetleges betegségeket és az azokkal össze nem passzoló vakcinafajtákat, és aztán még fizessek a tesztért is, hogy biztos lehessek benne, hogy nem fertőzötten kapom-e meg az oltást. Kösz, de így nem! Egy ismerősöm mesélte, hogy Ausztriában élő rokonától kapott teszteket mert neki már nem kellettek, és ott ingyen osztogatták hetente. Mire mindennel végeznék, akár 100000 Ft-om is bánhatja, hogy biztonságban beoltassam magam, amit a magyar állam nem hajlandó így elvégezni, mert a kormány csak a mennyiségre megy, a minőség nem számít. Engem ne használjanak fel felelőtlenül ehhez a sikerpropagandához! Nem mellesleg nem látok akkora nagy kockázatot, hogy elkapjam a vírust, hogy be kelljen oltatnom magam. Miért is tegyem ki magam rosszulléteknek, mellékhatásoknak, ha jó eséllyel elkerülhet a vírus? És hányszor kellene ismételni az oltást? Mert már ezt rebesgetik szakértők is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!