A mai fiatalokban miért nincs semmi nemzeti érzelem és elköteleződés?
Az, hogy felnőtt egy generáció, ami a nemzeti oldalt a Fidesszel azonosítja (pedig elég távol állnak ettől a kínai kommunista egyetemükkel...). Márpedig a mai fiatalok többsége nem szereti a Fideszt.
Ehhez hozzájárul, hogy sajnos a mainstream média a balliberális ideológiát nyomja orrba szájba.
Tetszik, nem tetszik, de a fiatalok már tágabb körökben gondolkoznak, EU-n belül utazgatnak, EU-s polgárnak érzik sokan magukat.
A felfokozott nemzeti érzés inkább akkor volt jellemző, amikor lezárt határok voltak, amiket meg kellett védeni a szomszédos országok támadásaitól.
A világ Európában afelé halad, hogy a határok elveszítik a jelentőségüket, az országok inkább csak régiók Európán belül, és egy fiatal, aki ebben nőtt fel, kevésbé érzi magát egy konkrét helyhez tartozónak.
Először is sokat segítene, ha nem látnák azt, hogy a "nemzeti-konzervatív" kormány olyan, amilyen.
Még a Mi Hazánkkal is több fiatal szimpatizál, mint a Fidesszel, na vajon miért?
Miért mikor volt nemzeti érzelem akárkiben?
A nemeseknek eleve saját családi identitása volt, az 1800-as években amikor kialakult a modern nemzetfogalom, ha megkérdezted volna a´az 1800-as évek végén Marikát és a Pistikét kint a földön, hogy honnan származnak amagyarok, vagy mondja el végig a Himnuszt, vagy, hogy mi volt a nyelvújítás, vagy tatárjárás, akkor halvány fogalma se lett volna, hogy miröl beszélsz.
Öreg szél, csak ennyi.
Neked épp ez a bajod a fiatalokkal, mások szerint nihil, telefon, satnya, stb.
Az én gyerekeim (jó sok van) egy se ilyen.
Én meg nem verem a mellemet, hogy mekkora magyar vagyok, de ők nem ekkorák. Nem baj, de tisztességes komoly emberek lesznek és a hazájukkalsem.lesz semmi bajuk. Legyenek csak minél kritikusabbak, az a legnagyobb segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!