Milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy esetleges Európai Egyesült Államoknak?
Pár évvel ezelőttig összeesküvés elméletnek számított, míg aztán beismerték a liberálisok, hogy ezt akarják.
Tehát mivel jár majd Magyarország nemzeti jellegének megszűnése?
(Azon túl hogy vesszen a mcskoSorbán...)
A nemzeti jelleg elvesztése együtt járna a közös nyelv bevezetésével.
Ráadásul akiket én ismerek és habzószájú Gyurcsánypártiak, közös nevezőjük az, hogy nem beszélnek nyelveket a magyaron kívül. :DDDD
Na és mi lenne a közös nyelv? Csak mert szerintem kb mindenki a sajátját akarná.
Arról nem is beszélve hogy nagyok az eltérések. Kéne egy közös valuta. Akkor hogy a fizetések is egyformák legyenek. Ne az legyen hogy itt keres az orvos 300 k a "volt" németországban meg 1200 k
Meg hát a nemzeti ellentétek. Magyarok és Romák nem szeretik egymást. A cigányokat senki. Stb...
autoriter államok = nemzeti függetlenségükért kiálló államok akik nem fekszenek hanyatt szopni az USAnak
"autoriter államok = nemzeti függetlenségükért kiálló államok akik nem fekszenek hanyatt szopni az USAnak"
Ez is egy nézőpont, szerintem azok az autoriter államok amelyek a saját polgártásaikat ölik/elnyomják/megfojtják...Központi irányítás folyik és a nép véleménye maximum a hatalom kommunikációjában jelenik meg.
Kérdező
Előnyét még nem találtam meg az EEÁ-nak.
Mondjatok valami olyat ami nem megoldható a jelenleg is létező Európai Unió égisze alatt és feltétlenül egy Európai Egyesült Államok kell hozzá!
Mind a gazdasági közösség, mind a közös hadsereg, mind a közös pénz megvalósítható lenne, ezekhez nem kell egy országgá válni.
Csak hátrányát látom az EEÁ létrejöttének. Már az EU utóbbi időkben beindult központosítása is sorra hozza elő a hátrányokat és csökkenti azokat az előnyöket amikért létrejött.
Nem kell nagyban gondolkodni, elég lenne ha mindenki átgondolná milyen az ha egy családi házakból álló utca helyett egy hatalmas társasházban kell együtt élni és mindenről egy közös vezetés döntene. Mégis mi előnye lenne ha a közös képviselő nem csak a ház közös ügyeiben hozhatna döntéseket, hanem abban is hogy a lakásokon belül ki hogyan éljen, mire költse a pénzét, mit szeressen nézni a tévében és mi legyen vacsorára? Miért lenne erre a jogkörre szükség ahhoz, hogy a társasház folyosója tiszta legyen vagy legyen mindig aki megszereli a liftet?
Milyen érdekes, hogy még sosem hallottam, hogy Szaúd-Arábia és egyéb USA barát diktatúrák autoriter államok lennének amik ellen fel kell lépni.
Pedig hát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!