A lezárástörvények követik a tudományt? Tényleg az emberek megóvása a cél, vagy valami más zajlik a háttérben?
"Hiszen mindenki inkább a nagy boltokban vásárolt, mert a kicsiket bezárták. "
A kisebb boltok sem voltak bezárva. Legalábbis kötelezően nem. Nálunk legalábbis a sarki kisbolt is nyitva volt végig.
"Inkább egy rövidebb teljes lezárás kellett volna, mint ez a csikicsuki, ami most van."
Ahol Európában a magyarnál komolyabb lezárások-szigorítások voltak, ők sem állnak jobban, mint mi. Még legjobban talán azok állnak, akiknél "kötelező" szigorítás alig volt, csak ajánlások. Érdekes, hogy ők az ajánlásokat is komolyabban vették, mint a magyarok nagy része a kötelező érvényű dolgokat. Például a járvány csúcsán sem maradtak a magyarok a seggükön, mert őket aztán ne korlátozza senki. Egy komolyabb lezárásra itt olyan parasztlázadás lett volna, hogy lett volna újra szemkilövetés meg minden földi "jó".
"Szerintem nem is itthon él."
Ezt abból következetted ki, hogy itthon kötelező lenne hinni az első jött-ment konteóban, én meg nem teszem meg, hanem gondolkodok?
Sokszor és sokan próbálták itt már kitalálni, hogy ki vagyok. Nem sikerült. Sajnos nem gondolkodtok, ez a probléma.
Ami engem zavar, hogy nem látok semilyen logikát az intézkedés mögött. Az egész onnan indul, hogy a jelenlgi vizsgálatok szerint a koronafertözösek túlnyomórésze a mgaánszférában (tehát házakvanlakásokban) történik, nem az étteremekben, hotelekben, a szépségszalonban, az uszodában, vagy a sportcsarnokban, így már eleve nem értem, hogy mi szükség volt ezeket a helyeket beárni. De mégha is be is zárták, hiányolom a konrkét indoklást pl, hogy ,égis miért vagy milyen feltételek melett nyiták újra. Pl most Magyarországon csak védettségi igazolvánnyal lehet zenés rendezvényt látigatni. Itt hiányolom, hogy mi az a konkrét járványügyi adat, ami alapján a kormány ezt szükségesnek tartja. Illetve az is, hogy milyen járványügyi adatok szükséges ahhoz, hogy ezt a kormány megszüntesse. Tehát nem látok logikát a lezárások meg az intézkedések mögött, nemcsak Magyarországon, más országokban is. Pl Németországban azt modnta Merkell, tavaly decemberben, hogyha az indizszámok elerik az 50-et, akkor szünnek meg a korlátozások, amikor Németországban majdnem mindegyik tartományában elérte az 50-et eza sszám, akkor levitték 30-ra, akkor utánan amikor nyáron 10 vagy eza latt volt, akkor megszünették az indizebszámokat,de a korlátozások maradtak, annyi enegdme´nynel, hogy 3 feltetel mellet lehet menni szociális helyekre, meg sportcsarnokba, d eitt is hiányolom a magyarázatot, hogy mi az a tudományos kutatás ami alapján ezekkel az incidec számokat így-úgy varialtak, illetve nem tiszta, hogy mik lennének azok a járványügyi adatok, amik alapján feloldanának minden korlátozást, ez az amit nem látok át.
1,5 éve itt Magyarországon is meg más Európa országaiban is korlátozva van jelentösen az életünk, igen néha többé-néha kevésbé, de a korlátozások teljes mértékben soha nem lettek feloldva, és nem látni a logikát, hogy mi alapján vannak azeek az intézkedések.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!