Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg lehet, hogy a vendéglá...

Tényleg lehet, hogy a vendéglátók 30-40% nem tud majd kinyitni?

Figyelt kérdés
Vagy mennyien lehetnek azok, akik már nem nyitnak ki, mert az eddigi korlátozások miatt becsődöltek?

2021. ápr. 16. 01:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Én utálom a Fideszt de ez több kommentelőre is vonatkozik! A Fidesz nem egyedül vezetett be korlátozásokat. Még ha szemetebbek is a német kormánynál, ott is van korlátozás. Akkor a német kormány is szemét, mert csinált korlátozást? Ausztria hatalma is szemét?
2021. ápr. 16. 19:06
 12/22 anonim válasza:
Nem csak a Fidesz nem vezetett be korlátozásokat,viszont arról a Fidesz tehet hogy hónapokkal később vezették be a szükséges intézkedéseket, és az éhhalál szélére küldte a vendéglátósokat a nulla bértámogatással.
2021. ápr. 16. 19:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Máshol adtak normális támogatásokat a bezárt helyeknek, nem csak nagy késéssel, és azt sem mindig lehet lehívni.
2021. ápr. 16. 20:25
 14/22 A kérdező kommentje:
Jó, a Fidesz szarul segít de magát a koronaválságot nem ők csinálták, jó, most mondhatjátok azt is, hogy akkor meglovagolják a javukra de akkor se ők csinálták a járványt. Németországban is sokan becsődöltek, csak ott könnyebb segíteni. Alapból gazdagabb ország, alapból többet tud segíteni9, függetlenül attól, hogy akar e. Úgy tesztek, mintha csak a Fidesz alatt mennének csődbe!
2021. ápr. 16. 22:58
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Te normális vagy?

Németországban a kiesett bevételük 80%át állja az állam.

Itthon a járulékokat engedték el a nem dolgozó munkavállalók után. Mondom az mennyi, ha nem érted: 0%

Németországban emiatt tuti nem csődöltek be. Nézd:

[link]

Magyaroszágon ráadásul meglehetősen magas az adó a fizetésünkhöz képest. Így máshol ha kevesebbet is keresnek bruttóban, többet kapnak kézhez nettóban. Pl. Lettország, vagy Horvátország

Szörnyű mennyi tájékozatlan emberre épít a Fidesz. Ha nyernek, azért nyernek, mert az emberek tájékozatlanok.

Én egyéni vállalkozó vagyok.

A bevételem harmad annyi lett egész évben.

Egy évben 1 milliót fizetek a kormánynak.

150 ezer ftot engedtek el ebből. 0ftot kaptam.

Az ellenzéki fővárosnak 125 ezer forintot fizetek alap esetben.

Ebből 73 ezer forintot engedtek el.

Sokkal többet százalékosan, mint a kormány. Tudom, hogy nem önszántukból, de az is gusztustalan, hogy a kormány nem segít ha nem áthárít.

2021. ápr. 17. 02:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Az meg hogy gazdagabb ország németország vajon miért van?

Nincs korrupció. Nincsenek Mészáros, Tiborcz, Szijj féle oligarchák.

Arra nem gondoltál hogy nagyobb ország és többen is lakják, tehát több emberen is kell segíteniük és mégis tudnak rajtuk segíteni??

Arányaiban kell nézni. Itt is van pénz csak nem erre, hanem vadaszkiallitasra, szarvas agancs kapura. Mészaros Lőrinc 80 milliárd forint támogatást kapott. ;)

Szóval ne idegelj. Olvass többet, de ne az Origóból.

Ajánlom a telexet, ATV-t. Vagy nézd Jakab Péter felszólalásait a Facebookon, de légy kritikus és nézz utána miben téved. Soha ne higy el mindent, ha csak egy helyről hallod.

2021. ápr. 17. 02:31
 17/22 A kérdező kommentje:

"Te normális vagy?"

Igen és te?

Tudod nem vágom, hogy éppen hol hogyan támogatnak de nem csak Németországot lehet nézni, bármelyik országot nézheted, szerinted sehol se ment csődbe senki? Oké, gusztustalan a kormány de itt már lassan úgy beszéltek, hogy a kovidról is a zorbán tehet. Ja és nem vagyok tájékozatlan és rám tuti nem épít a Fidesz, csak a gyakoris sajátosság, hogyha valaki éppen nem vág valamit, akkor tájékozatlan de még Fideszes is ugye? Engem annyira nem érdekel, hogy más országban külön külön mik az intézkedések de biztos vagyok benne, hogy máshol is becsődöltek. Origót se olvasok, (bár párszor olvastam de általában nem) valamiért ti a gyakorin állandóan kitaláltok a másikról nem létező dolgokat. Szóval ne gyetek már tájékozódási tippekkel hülyegyerekek, a kérdés alapból nem ez, hanem, hogy tényleg 30-40% nem nyit majd ki. Csak ti állandóan másra terelitek a témát, de nem vagytok oly tájékozottak, mint hiszitek. Én meg nem vagyok olyan tájékozatlan, kedves szakértőim. :)

2021. ápr. 17. 16:18
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

Most mondtad h tényleg nem is érdekel mi folyik más országban. Akkor miért nem vagy tájékozatlan? Semmi baj, hogy ostoba vagy, de akkor ne érvelj olyannal aminek utána sem néztél.

Vagy te csak tudod és kész, hogy más országban is becsődöltek? A levegőből? Vagy honnan ? Ez nem érv, ha tájékozódsz rendben, a te dolgod, de akkor ne okoskodj.

A kérdésre a válasz a belinkelt cikkem után egyértelmű.

Az éttermek, vendéglátósok sok -sok százaléka tonkrement. Amelyik kinyit, az sem biztos, hogy ugyanazzal a tulajdonossal.

2021. ápr. 17. 17:05
 19/22 A kérdező kommentje:

"Most mondtad h tényleg nem is érdekel mi folyik más országban. Akkor miért nem vagy tájékozatlan? Semmi baj, hogy ostoba vagy, de akkor ne érvelj olyannal aminek utána sem néztél."

Nem vagyok ostoba, már rég megszoktam, hogy minden ember leostobázza a másikat, tudod nem a két szememért csinálom a krediteket az egyetemen. Azért nem vagyok tájékozatlan, mert van amiben tájékozott vagyok de van amiben nem. Nyilván nem nézek utána, mert az én életemhez nincs semmi köze. Szóval nem vagyok ostoba, talán te vagy az. Nem ismerlek így nem jelentem ki minden random palira, hogy ostoba, tudod mindenki abból indul ki, hogy Ő okos, a másik hülye. Ez van veled is. Nem vagyunk vendéglátósok, nem vágom az ő helyzetüket se itthon se külföldön.

2021. ápr. 18. 20:09
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, tetszett a magánleveled is, de ha az Egyetemeddel érvelsz akkor bizony vannak hiányosságaid.

Én 10 éve befejeztem mérnökként, akkor most emiatt okos vagyok és jobban hiszel nekem? Mindössze dolgoztam a szakmámban. (Hadd ne mondjam miért.. de mégis: a fizetés vicc volt)

Az ostoba erős volt, egy még a világban a helyét kereső fiatalnak. Ezt elismerem, indulatos voltam. De úgy érzem nem vagy elég objektív, nem informálódsz kellőképpen és talán a korodból kifolyólag hajlamos vagy egy nézőpontból kiindulni.

Talán túlzásba estem, te sokat fogsz még változni, én pedig az életkoromból adódóan vagyok kicsit pesszimistább a kelleténél. Az tény, hogy nagyon sokan tönkrementek és nagyon sokaknak elege van az életből, valóban.. akár külföldön is.

2021. ápr. 19. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!