Kínai hitelből, kínai alapanyagokból, kínai céggel építenének egyetemet Budapesten kínai hallgatóknak. Egyetértesz ezzel?
#9 Már ne is haragudj de nemrég még telesírtátok a világot azzal, hogy a CEU párhallgatójának távozása mekkora kért okoz a fővárosnak, mert hogy ezek a hallgatók emelik a város értékét, itt élnek, költenek stb. stb.
Erre most ilyen ócska szöveggel jössz, hogy egy valódi egyetemnek az itt létesítendő kampusza 5000-nyi hallgatójával az nem lényeges és nem jelent semmi előnyt hogy valódi tudományos, kutató műhelyek alakulhatnak ki vele amik a meglevő egyetemeinkkel is közösen tudnak majd működni?
Ha a vízalatti kosárfonás meg a genderstudies képzések olyan értékesek voltak, akkor a legfejlettebb technológiai, orvosi képzések csak tán számítanak, vagy nem?
Bocsánat emberek, akkor mostantól használjuk ezt a receptet. Legközelebb például kérjünk hitelt az amerikaiaktól, hogy amerikai alapanyagokból amerikai céggel építhessenek itt egy Wendys éttermet. Természetesen ez azért lesz jó üzlet, mert majd mi, magyarok is vásárolhatunk hamburgert tőlük és az is mindenképp szükséges, hogy ez az étterem egy magyarnak a helyére épüljön, nem máshova.
Nem tudom ezzel közelebb viszlek e titeket a problémám forrásához.
UI.: szép látványt nyújtotok azzal, hogy csakmert véleményem van erről a hazaárulásról máris balos ellenzékinek hisztek, akinek bármilyen szimpátiája is lett volna a CEU-val. Amúgy beszédes, hogy a CEU-t is ti hoztátok fel először, nagyon bizonygatni akarjátok, hogy nincs itt zűr az űrben.
mert egy egyetem az már csak olyan mint egy gyorsétterem
csak nem elte ceu két diplomás bölcsész vagy?
Jöjjenek a kínaiak, a nyugat az elmúlt években folyamatosan leszerepel, pláne USA. Kínába legalább dolgos emberekkel lehetne együtt működni, nem nézik le a másik országát, nem tartják magukat nagyobbra a másiktól.
Sokkal szívesebben működnék együtt tisztelettudó ázsiaiakkal, mint a bunkó nyugatiakkal. Másrészt a kínaiak akik jelenleg is itt élnek Magyarországon az asszimilálódás a céljuk, tökéletes az együttműködés. Akár japánok is jöhetnének, több egyetemükön még magyar szak is van, sőt ők voltak azok akik Trianon évfordulóját is megemlítették a parlamentjükben.
Részemről tisztelet illeti őket, én támogatom a kezdeményezést (Annak ellenére, hogy nem vagyok Fidesz párti).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!