Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Dr. Orbán Viktor Mihály...

Dr. Orbán Viktor Mihály Miniszterelnök Úr miért csak 4 órát alszik naponta?

Figyelt kérdés
Aggódom az egészségi állapota miatt, többet kéne aludnia egyetlen vezérünknek :(

2021. ápr. 14. 22:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Csillagfürt, az orvosoknak nem sajnálat kell, hanem biztonság, jó munkakörülmények, kiegyensúlyozottság, áldozatos munkájuk megbecsülését, (nem pedig ezt a mérhetetlen cinizmust, egy olyan embertől, aki életében nem dolgozott még tisztességes munkát)... mint minden embernek. Tudod, ők is emberek, és ember módjára szeretnének élni. És nem csak az orvosok vannak, hanem a covid-ban elhunytak, maradandó vagy tartós egészségkárosodást szenvedők és azok hozzátartozóik.

Nekik mit mondasz, "Sajnálom, de focit akarok."?

Magyarországon minden négyszázadik(!) ember meghalt COVID-ban, és még nincs vége, és ebben a számban nincs benne az, akik a covid miatt egyéb betegségben haltak meg (mert nem jutottak a szükséges ellátáshoz időben).

A gond az, hogy dilettáns kormányzás folyik. Igazad van, nem tocsogni kell a vegyszerben, hanem megfelelő számú szakképzett takarító kell megfelelő felszereléssel és mosószerrel, és az orvosoknak, ápolóknak megfelelő mennyiségű és minőségű védőfelszerelés. Minden beteghez másik gumikesztyű... az egyszer használatos ezközöket pedig méltósággal tudják egyszer használni, nem úgy, hogy műszakokon át pelenkában vannak.

Nem tudom, hogy te mit dolgozol, ha egyáltalán, de gondolom, te már akkor is húznád az orrod, ha csak annyi lenne, hogy nyolc órán át sima maszkban kell lenned, hát még ha pelenkában de normális ruhában... aztán képzeld el, hogy csak el, hogy (az orvosokhoz képest) sima stresszmentes munkádat teljes orvosi védőfelszerelésben kéne végezned pelenkában, mert ugye egyszer használatosak, és drágák, nincs elég, így nem mehetnek vécére...

Ezeket az embereket arra kényszerítették, hogy írjanak alá egy szerződésmódosítást, ami durva hátránnyal jár, most kevesebbet keresnek mint korábban a megfeszített emberfeletti munka ellenére. Orbán így köszöni meg a munkájukat.

Szóval legyen már benned egy kis bölcs belátás, mi a fontosabb, mások élete a tiédről nem is beszélve, vagy az, hogy mehessél étterembe?

2021. ápr. 15. 09:00
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

Azért remélem, hogy nem az lesz a tartós megoldás, hogy a végletekig húzni az orvosok és ápolok erejét, hanem azon is gondolkodik valaki, hogy hogyan lehet nekik segíteni és a jövőben elkerülni a hasonló helyzeteket.

(Az egészségügyi rendszer nem most romlott el és nem csak most túlterhelt, persze ez nem jelenti azt, hogy most ne lenne fokozottan rosszabb).

Nem kellene politikát csinálni mindenből, hanem inkább eredményeket. Ha az éttermekért senki nem áll a ki, az orvosokért miért nem állnak ki?

Sajnos elismerem, hogy én nem érzem már, hogy nekem bármiről le kellene mondani vagy drága termékeket vásárolni védelem címszó alatt. (főleg hosszú éveken keresztül, hangsúlyom).

És nem vagyok egoista szerintem, ismétlem tényleg sajnálok mindenkit, aki szenved.

Tudom, ettől nem lesz jobb senkinek. Ha viszont minden percben a hallottakért sírnék, akkor nem maradna könnyem. (régebben senkit nem zavart, hogy Afrikában milliók halnak meg).

Szerintem az a normális, ha az emberek élni akarnak. És én nem érzem magam felelősnek senki halálában.

2021. ápr. 15. 15:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Csillagfürt

"Azért remélem, hogy nem az lesz a tartós megoldás, hogy a végletekig húzni az orvosok és ápolok erejét, hanem azon is gondolkodik valaki, hogy hogyan lehet nekik segíteni és a jövőben elkerülni a hasonló helyzeteket."

A remény kevés, tett kell és politikai akarat. Mi volt? Ígéret, ígéret hátán, meg propaganda, aztán azzal kezdődött, hogy a nagy beharangozott fizetésemelés ellenére ugyanannyit kaptak, de a közvélemény azt hiszi, hogy micsoda emelések voltak... ja, csakhogy annak ellenére, hogy az alapfizetést emelték, nem vittek többet haza, mert más pótlékokat megszűntettek. Ez volt az első kör. Mi ez, ha nem az EÜ dolgozók szembe köpése?!

Ez csak fokozták most, aminek következtében 5500-an a legnagyobb szükségben fel is mondtak, ezzel a Fidesz tovább terhelte a maradókat, és ráadásul sokkal kevesebbet keresnek már.

A Fidesz így becsüli a legfontosabb embereket, de persze a maguk juttatását rendesen megemelik, miközben csak bársonyszékben ülnek.

Azért lássuk be, hogy 2010 előtt jóval többet fordított az állam egészségügyre, mint most. Látványsport meg most ugrott meg - még a járvány alatt is.

Túlterheltség alapból is volt, de a covid rátett egy lapáttal. Nem azt mondom, hogy a covidot a Fidesz hozta létre, de azt igen, hogy azért, hogy nálunk ilyen súlyos fertőzöttség van, az ő töketlenségük az oka, ill. hogy az eü dolgozók nem jutnak elegendő védőfelszereléshez, és kénytelenek műszakokat egyetlen pelenkában letudni, mert a védőfelszerelés drága és egyszer használatos.

"Az egészségügyi rendszer nem most romlott el és nem csak most túlterhelt, persze ez nem jelenti azt, hogy most ne lenne fokozottan rosszabb"

És ezzel akarod vigasztalni az egészségügyi dolgozókat?!

A helyzet az, hogy 2010-től a Fidesz van, kétharmaddal és szinte teljes önkormányzati többséggel (az utóbbi egy évet leszámítva) kulcspozíciókban is fideszes káderek vannak. Nem mondom, hogy nem történt egy kórházfelújítás sem, de ennyi idő alatt és amennyi pénzt elherdáltak mindenféle felesleges presztízsberuházásra, az ÖSSZES egészségügyi intézményt fel lehetett volna újítani és modernizálni. Persze túlárazás nélkül esetleg, valós versennyel, nem Mészárosra szabott közbeszerzési kiírásokkal.

"Nem kellene politikát csinálni mindenből, hanem inkább eredményeket."

Ezt üzend meg Orbánnak, aki igenis politikát csinál belőle, és ezért nem hajlandó másra hallgatni. ill. még most is a pénzek lenyúlásával vannak elfoglalva.

Hány példát mondjak?!

"hanem inkább eredményeket."

Fidesz van kormányon, kétharmaddal. Egy két ígéretüket teljesítették összesen: 1. CSAK A FIDESZ, 2. FOLYTATJUK (hogy mit, azt inkább hagyjuk).

A lényeg, hogy pozitív eredményeket alig produkálnak, és azt azért nem az ellenzéknek kellene tenni, hiszen nem ők vannak kormányon. Önkormányzaton ahol az ellenzék van, amennyire lehet tesznek, de a fidesz megköti a kezüket, bevételt és jogokat von el, ezzel meg is kötik a kezüket, viszont hazudoznak róluk.

"Ha az éttermekért senki nem áll a ki, az orvosokért miért nem állnak ki?"

A kérdés így értelmetlen, szerintem elírás történt.

Azért az egészségügy egy nélkülözhetetlen intézményrendszer, az étterem meg csak megélhetés, ill. valamilyen értelemben jelenleg luxus, nem ment életeket.

Érzed a különbséget? A pincérek nem mentenek életet, nem kell jelenleg, nem kell emberfeletti áldozatot vállalniuk, ahogy az egészségügyi dolgozóknak, akiknek sokkal több a munkájuk.

Nem mellesleg lenne nagyon hasznos és indokolt munka, amit fínansírozhatna a kormány, és nem kell hozzá egészségügyi végzettség, de nagy mértékben mérsékelné a járványt: a kontakt kutatás. Ezt kb. 7000 emberrel meg lehetne oldani, és ha az igazolt kovidosok kontaktjait felkutatnák, a hatóság elrendelné a karanténba helyezésüket, máris más lenne a helyzet. Ha még nyomkövetőt is raknának rájuk, akkor garantáltan betartanák, és tényleg zuhanna is a fertőzés, hiszen most rengeteg kovidos, aki tudja magáról, hogy az, az is éli a világát, és fertőz nem törődve másokkal.

"Sajnos elismerem, hogy én nem érzem már, hogy nekem bármiről le kellene mondani vagy drága termékeket vásárolni védelem címszó alatt. (főleg hosszú éveken keresztül, hangsúlyom)."

És akkor mivel kívánod kivenni a részed a nagy sajnálkozáson kívül? Eszedbe jutott már, hogy önkénteskedj pl.? Nagy segítség lenne. Vagy legalább jelentkeztél oltásra, hogy egy emberrel kevesebb fertőzött legyen, aki továbbfertőz másokat? Csak mert garantált, hogy idő kérdése, és mindenki megfertőződik aki nem kap oltást.

"És nem vagyok egoista szerintem"

Szerinted. A sajnálat még egy életet nem mentett meg, és ha elszántság sincs mellette, se szándék, akkor még egy kicsit se segít.

"Tudom, ettől nem lesz jobb senkinek. Ha viszont minden percben a hallottakért sírnék, akkor nem maradna könnyem."

Nem kell a halottakért sírni minden percben, viszont az élőkért és főleg azokért, akik azért dolgoznak, hogy minél kevesebb halott legyen, tenni kéne. Te mit teszel?

"Szerintem az a normális, ha az emberek élni akarnak. És én nem érzem magam felelősnek senki halálában."

Igen. az normális, ha az emberek élni akarnak. Az élni hagyás és mások egészségének nem veszélyeztetése viszont kötelesség, aminek nem betartása a jelenlegi helyzetben abnormális. A vágy természetesen, hogy mindent csinálhass normális, csak úgy, ahogy az én vágyam is, hogy legyen egy 140 nm-es házam egy 1000 nm-es kerttel a Rózsadombon, de tudom, hogy soha a büdös életben nem lesz, hacsak nem nyerek a lottón, és el is fogadom, mert tudom, hogy vannak prioritások a szükségletek tekintetében (lásd Maslow-piramis).

"És én nem érzem magam felelősnek senki halálában."

Ha megbetegedsz, és nem vonulsz karanténba, akkor mások egészségét veszélyezteted. Ha kórházba kerülsz, akkor a jelenlegi túlterheltség miatt másoktól veszed el az ágyat. Akkora a túlterheltség, hogy időseket annak ellenére, hogy lehetne küzdeni az életükért, gyakorlatilag nem is kezelnek, mert a fiataloknak nagyobb az esélyük, szóval akkor igenis felelős lehetsz halálért.

2021. ápr. 16. 13:12
 14/14 anonim ***** válasza:
mert a vödörnyi szar, ami kieseik a szájából naponta, rossz szájszagot eredményez, és mindig el kell mennie fogat mosni, de akkor meg rájön a fosás, amit a felzabált napi 100 milliárd forint okoz, ezért elmegy szarni, aztán megeszi a szarát, hogy nehogy már kárba menjen, amitől megint szarszagú lesz a szája, és így tovább
2021. ápr. 25. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!