Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek igaza van Márki-Za...

Szerintetek igaza van Márki-Zay Péternek, hogy nagyon képmutatók a liberális gyermekvédők, ha őt elítélik egy enyhébb testi fenyítésért, de semmi kivetnivalót nem látnak az abortuszban és a válásban?

Figyelt kérdés

Ez elég érdekes része volt a múltkor vele készült interjúnak.

Ahogy elmondta következetesnek és hitelesnek tűnt gyermeknevelés témakörében és hogy nem arról van szó, hogy agyba-főbe kell verni egy gyereket, de kisebb korban van helye az enyhébb fokú testi fenyítésnek is, hiszen a szabályokat le kell fektetni.

Ez még nem is minden, mert akkor erre mondta, hogy ha valaki azt hiszi, hogy egy válás kisebb probléma egy gyermek élete szempontjából, mint egy testi fenyítés, az nagyon el van tévelyegve a saját világában. Ezt így még nem gondoltam soha végig, de szerintem igaza van.

Most ez valószínúleg megosztó téma lesz, de kíváncsi vagyok más véleményére is.

2021. ápr. 13. 21:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

A válás nem jó példa, az abortusz az más kérdés.

Bennünket meg még úgy neveltek, hogy egy-két pofon belefért. És mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy őt nevelték, hiába is tudjuk ma már, hogy helytelen. Nálunk nem gyermeknevelési elv a testi fenyítés, de előfordult, hogy úgy felhúzott a gyerek, hogy elcsattant egy pofon. Amúgy szerintem ettől semmi baja nem lesz lelkileg a gyereknek, simán tudta, hogy megérdemelte.

2021. ápr. 14. 11:15
 12/18 anonim ***** válasza:
37%

„A fizikai erőszakkal nevelés minden esetben lelki sérüléssel jár” – az abortusz során minden esetben megsemmisítenek egy magzatgyermeki életkorát élő embertársunkat, akit az ellene gyakorolt az abortusz testi és lelki erőszak következtében visszataszítanak a nemlét bugyrába. Az eljárás során testi és lelki károsodást szenved az anyaságát megtagadó vagy annak elutasítására kényszerített „nő” is, de erről nem „trendi” beszélni. Arról sem beszélünk, hogy minden egyes, Európában abortált magzatgyermek helyére más kontinensek termékeny népessége szüli meg a saját gyermekeit. A migráció problémája (már ha neked az…) tehát az európai anyaméhekből kiűzött európai magzatgyermekek és szüleik véres tragédiájával kezdődik…Méhében él a nemzet!

„…a nem kívánt gyerek milyen életre számíthat?” - olyanra, mint én, akit a magát terhesnek érző anya kininnel, asztalról való leugrálással, forró vízzel akart kihajtani a méhéből. Akadémiai doktori fokozattal, köztiszteletnek örvendő polgárként boldog házasságban élek és házastársammal 11 (juj, de meg fogsz te ezen botránkozni?!) élő gyermeket hoztunk világra, akik munkájukkal és a tőlük levont járulékokkal majd biztosítják neked és a hozzád hasonló testi-lelki meddő öregeknek a havi nyugdíjat…

„Vagy ha eleve nemi erőszakból fogant?” – Piroska nevű ismerősöm a Gellért-hegyen sétált, amikor megtörtént vele. Baráti támogatásban részesítettük, nem hajtotta el, hanem anyja gyilkos késztetése ellenére megszülte Klárikát. Piroska néhány nehéz hét után boldog várandósként készült a szülésre, gyermeke pedig ugyancsak a te nyugdíjadat fogja előteremteni, hiszen tehetséges grafikusként áll munkába…. (E tehetségét nyilván nem bontakoztatta volna ki veszélyes biológiai hulladékként az őt abortálók kórházi szemétgyűjtőjében!)

„….a keresztények hivatalosn a lombikbébi programot is elutasítják, mert elpusztulnak benne embriók, a gyakorlatban meg jópár vallását is gyakorló kereszténynek csak így lehetett gyereke” - Hagyd békén a keresztényeket, mert ezzel az erővel akár az iszlám vagy a zsidó vallásgyakorlókat is képmutatónak állíthatnád be tájékozatlan és rosszhiszemű soraiddal. A világvallások több ezer éves bölcseletével szemben pedig te akár tökéletesnek is érezheted magad, akinek szabadelvű megnyilatkozása másoknak is vonzó lehet. Hát igen, le lehet térni az Út, az Igazság és az Élet és a 4 milliárd éves Természet teremtő törvényének mezsgyéjéről, de ezek a tévelygők önmagukra és környezetükre nézve is veszélyesek. Vagyis a te jelenlegi mentális helyzetedben én bizony óvakodnék magamtól… Életre fel!

2021. ápr. 14. 13:20
 13/18 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem abszolút nincs igaza, a testi fenyítésnek egyedül a gyerek az áldozata, addig a válás is, meg az abortusz is első sorban a felnőtteket magukat, a saját életüket érinti.
2021. ápr. 16. 00:35
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

"engem is vertek a szüleim, mégis ember lettem, így verem én is"

kicsit sem szégyellitek magamatokat? ez lenne a keresztény erkölcsi fölény? a lopás meg a gyengébb fizikai bántalmazása? szégyen ez az ország

2021. ápr. 17. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
56%

Nem, persze, hogy nincs igaza. Kicsit pszichopata a ficko igy a sokadik interjuja utan. Vagy nem kicsit. Indoklas akkor, ha valakinek igenye lesz ra....

Mas lapra tartozik, hogy most rajta onigazol az osszes turelmetlen, seggreveros szulo. Es drukkol neki. MZP erre szerintem tudatosan is ramegy.

Semmi szukseg erre egy miniszterelnok-jelolttol, egy amugy is eroszakos, es alarendelt arcokkal teli, hatalomtol rettegni szereto orszagban.

MZP nalam teljesen elfogadhatatlan.

2021. ápr. 17. 18:21
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
A nemrég készült Partizán-interjúban mindent elmondott a témában. Azt ajánlom megtekintésre: https://www.youtube.com/watch?v=5qHahDXVTco
2021. ápr. 19. 21:11
 17/18 anonim ***** válasza:
74%
16: El. Mindent elmondott magáról- és sajnos ennek nincs tudatában.
2021. ápr. 19. 22:03
 18/18 anonim válasza:
100%

Engem a szüleim nagyon szerettek,

Minden szeretetet megkaptam. Ők nem is váltak el, 40-éve házasok, szeretetben élnek.

Ettől függetlenül anyámtól én is kaptam pár pofont, összesen 3x.

MINDEN egyes pofonra emlékszem, minden egyes mozzanatra, és érzelmi viharra utána. Hogy sírtam, zokogtam a pofon után, és nem vette figyelembe, nem vígasztalt meg és én megvoltam győződve róla hogy emiatt Ő engem nem szeret! Teljesen elhagyottnak, gyámoltalannak éreztem magam.

Miközben mindent megkaptam, és alapjáraton teljes elfogadásban és szeretetben, rendezett körülmények között nőttem fel, engem a mai napig is érzékenyen érint ez a "mini" trauma. Miközben baromi jóban vagyunk a szüleimmel, néha eszembe jut. És ezért se akarom SOHA megütni a gyermekemet, gyereket nevelni nehéz, nehéz eldönteni hogy húzd meg a határt, úgy hogy a gyerek ne sérüljön de tudja, hogy azt nem szabad.. biztos hogy nem bántalmazással kell ezt tenni.

Illetve, az abortusz-t én egy kicsit szigorítanám, viszont nem tiltanám be semmiképp. Viszont én személyesen is ismerek olyan nőt, aki fogamzásgátlás gyanánt megy abortuszra, mert se fog.gatlót, se óvszert nem akar használni. Inkább elmegy magán orvoshoz, minthogy óvszert használjanak. Ezt undorítónak találom. De van olyan élethelyzet ahol ez megérthető, ugyanúgy ahogy egy pofon is, és a válás?

Magától értetődő hogy ha rossz a kapcsolat, és folyamatosan nyúzzátok egymást, az rosszabb a gyermeknek. De én leginkább azt tanácsolnám, hogy ne házasodjanak olyan korán az emberek. Felelősségteljesen vállaljanak gyerekeket, viselkedjenek az emberek akik gyermeket szeretnének úgy, ahogy elvárható egy felnőtt embertől, akire rá lehet bízni egy emberi lényt.

2021. ápr. 30. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!