Miért ennyire magas ma az áfa?
Figyelt kérdés
Alapvetően nekem nincs ezzel bajom, mert az szerintem jó ha ezzel valamennyire szabályozzák a fogyasztást, (pl csipszadó) de ennek úgy semmi értelme hogyha a gyümölcsök, zöldségek árai is ugyan olyan magasak mint a többi terméknek. Mennyi volt régebben az áfa és miért/hogy jutottunk el oda, hogy jelenleg nálunk a legmagasabb az áfa az egész világon?2021. ápr. 10. 00:35
11/16 anonim válasza:
2002-2010 között emelkedett az áfa 25% ra a Fidesz emelte 25 ről 27% ra. De nem mindenen vam 27% áfa van amin 5% vam van amin 18% stb.
12/16 anonim válasza:
2002-től 2010 ig emelkedett? Fura, én 2006-ban egy 25-ről 20%-ra csökkentésre emlékszem, amit 2009-ben emeltek vissza a módszerváltásnál kitalált 25%-ra a bajnaiék, amit azt aztán a fidesz rekordmagasságra emelt.
De nem csak így én emlékszem erre: [link]
13/16 anonim válasza:
rosszul tudod, még a választás évében visszaemelétk az ÁFA-t mert a kereskedők lenyelték az egész áfacsökkentést, és a kereskedőkön kívül senki nem járt jól
14/16 anonim válasza:
#12 oké ez igaz de kihagytad a többi áfakulcsot amit emeltek mert nem csak 1 féle volt. Gondolom érted mire gondolok.
15/16 anonim válasza:
Szegény a nép... Kevés a parkoló. (Családonként, ahol normálisan élnek) nem ritka a 2-3 autó. Persze, mindez a szegénység miatt. Sokan nyavalyognak olyanok, akik a vackukból kilátnak az égboltra, nem kell nekik meteorológiai infó, hogy mikor esik az eső, vagy fúj a szél. A környezetüket ellepi a cigaretta csikk, az ajtó-é s az ablakok kiesnek a "házból", az üveg helyett jó estben fólia fedi az ablakot.
Nekik magas az áfa...
16/16 anonim válasza:
#14 ott vannak a táblázatban a kedvezményesek is, amik már akkor is és most is szinte csak mutatóban voltak, mert egy átlag ember életében jelentéktelen dolgok voltak kedvezményes áfával, és minden más normállal, ahogy ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!