Krekó Péter nyilatkozatáról mi a véleményetek?
Ezt nyilatkozta 2020 decemberben:
„Ha az emberek nem oltatják be magukat, azért Orbán lesz a hibás"
"A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor (Orbánnak) kell viselnie a politikai következményeket"
Az a kérdésem, hogy mennyire engedik az emberek befolyásolni politikai célok elérésére hivatott álhírek, rémhírek által?
Rengeteg olyan álhírt, rémhírt olvasok, amit egyszerű google kereséssel meg lehet cáfolni, mégis sokan elhiszik, terjesztik.
Mi van, ha Krekó és érdekköre valóban azért buzdít az oltás megtagadására, a maszkviselés és egyéb szabályok megszegésére, hogy sok ember legyen beteg, sok legyen a halott, és ezért a jelenlegi kormányt tudják majd hibáztatni, tehát politikai előnyért cserébe áldoznak fel emberéleteket?
Ha ez nem így van, akkor Krekó kijelentéseit hogyan értelmeziktek? Mi a célja?
Közel sem tartom tökéletesnek a járványügyi intézkedéseket itthon, de a fenti kijelentésekből eredő folyamat szerintem nagyon sokat rontott a helyzeten.
Még akkor sem biztos, hogy elégségesek lettek volna az intézkedések, ha az emberek betartják a szabályokat, de nagyon sok olyan ember van, aki szándékosan a szabályok megszegésére buzdít. Gondolom, a fentiek miatt.
Nem lehet a kormány felelősségét hárítani. Azért vannak ott, hogy az országban jól menjenek a dolgok, ha nem mennek, azért felelősséget kell vállalnia!
Ki fog elszámolni azzal, ami történik? Én?
"Nem lehet a kormány felelősségét hárítani. Azért vannak ott, hogy az országban jól menjenek a dolgok, ha nem mennek, azért felelősséget kell vállalnia!"
hát nem a donáth anna fogja eldönteni, akit azért rugodostak át a szociológia szakon, mert az apukája mszp-s
"Nem lehet a kormány felelősségét hárítani."
Óó... Nincs az a szar, amit ne tudnának másra kenni. :D
Nem tudom, szerintem a jelenlegi állapotot kétféleképpen lehetett volna megakadályozni:
- Szigorúbb korlátozásokkal, és azok betartatásával
- Az oltási rendben a regisztráció időpontjához IS kötni az oltási időpontot (aki regisztrált mondjuk február közepéig, azokat kor, és rizikó szerint osztályozva beoltani. Aki március közepéig, azokat csak akkor kezdeni, amikor az előző etappal már végeztek. Így aki hamar regisztrált, az hamarabb jutna oltáshoz, hamarabb szabadulna.)
Nekem tetszik, hogy a kormány beszerezte a plusz vakcinákat, mert ez nagyon kellett. De a korlátozások szigora (Ha már engedetlen a népesség), és azok betartatása puhap.cs volt.
Az meg, hogy még mindig a 70 éveseket kell a háziorvosnak hívogatni, agitálni, hogy regisztráljon már, és aki most regisztrál, az elékerül annak, aki már az első napon, ez botrányosan sz.r döntés volt.
Nem elég, hogy az idősek válogatnak, mint a tyúk a kendermagban, de még ez is...
Amit Krekó mondott, azt látom minden fórumon. Agitálják az embereket a maszk, oltás, szabályok betartása ellen. Miért? Politikai célok eléréséért. Én ezt látom, és kegyetlen. Ebbe sokan halnak bele.
Nem tudom, hogy többen-e, mint a puhap.cs szabályokba, vagy az oltási rendszerbe, de mindenképpen hozzájárul a mostani helyzethez ez is.
Az meg a másik kérdésem volt, hogy vajon hányan hiszik el az álhíreket (maszkféreg, 5G, nanochip, meg ilyesmik)? Komolyan elhiszik, vagy csak a fenti politikai cél érdekében osztják tovább ezeket? Ha utóbbi, akkor nem zavarja őket, hogy emiatt IS meghalhatnak emberek?
Tavaly még úgy gondoltam, ellenzéki pártra fogok szavazni, de ezek után biztosan nem. Az ilyenektől még akkor is elhatárolódok, ha nem marad kire szavazni. Aki ebben benne volt, arra biztosan nem fogok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!