Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme van felszámolni a...

Mi értelme van felszámolni a Hős utca, Dzsumbuj-féle nyomortelepeket?

Figyelt kérdés
A tisztességes emberek önhibájukon kívül kerülnek ilyen helyre, dolgoznak és amint tehetik, kitörnek onnan. Arra hivatkozva számolták fel (Dzsumbuj), vagy tervezik felszámolni (Hős utca) ezeket a nyomortanyákat, mert felütötte a fejét a bűnözés és a drog. Miért nem jobb, ha ezek a társadalmi együttélésre alkalmatlan elemek szépen ott vannak egy helyre sűrítve, elszigetelve? Kit zavar hogy ott fetrengenek a drogosok a bokorban? Normális ember úgysem sétálgat arra. Miért jó megoldás hogy szétszórják a városban ezeket az embereket? Értem én hogy nem néz ki jól, de minden nagy városnak van hasonló negyede. Ha eltüntetik, feldarabolják a problémát, attól még nem tűnik el.

2021. márc. 31. 15:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

"A tisztességes emberek önhibájukon kívül kerülnek ilyen helyre, dolgoznak és amint tehetik, kitörnek onnan."

Azokkal az idősekkel mi van, akik akkor kerültek oda, mikor még normálisabb volt a hely, de elköltözni már nem tudnak onnan, mert a kutya nem veszi meg az ingatlant a gibbonok miatt, vagy csak gombszemekért, amiből máshova költözni nem tudnak...

2021. márc. 31. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
96%
Apám, mennyire igazad van... Most ezek a tetves drogosok ott vannak pl. a Pöttyös utcai metróállomás körül, ahol eddig soha nem voltak, tele van velük a környező pár kerület. Hagyták volna ott megrohadni őket, inkább ki kellett volna szabadítani onnét az időseket, meg akik normálisak és nem tudtak elmenni még onnét, nem inkább takarítsuk el, és menjen a sok drogos bűnöző amerre lát. Ez aztán a megoldás.
2021. márc. 31. 15:41
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Mert nem szabad, hogy elszigetelve legyenek, pl. bűnözés ha csak ott van akkor az diszkriminatív, egy Hős utcai lakos sosem menne Csepelre lopni vagy rabolni így pedig ha ott fog lakni akkor sikerülni fog neki. Nem szabad lokálisan engedni a bűnözést mert fel lesz jelentve az ország és el lesz marasztalva. Én pl. pécsi vagyok, de annyira jó volt késöbb megtudni, hogy aki megvert az Árkádnál este az ózdi srác volt. Végre látnak más helyeket is. Ez rasszizmushoz vezetne.
2021. márc. 31. 15:47
 4/9 anonim ***** válasza:
98%
Azért, mert az összes ilyen hely tünet és az okok helyett ezeket könnyebb kezelni. Többségében állami gondozásban felnőtt gyerekek kerülnek ide, csúsznak bele a dizánjnerdrogokba, valamint mentális betegek. Egyikre sem kínál Magyarország normális megoldást. Ahol felnőttem, sokan lettek drogfüggők, többen lettek öngyilkosok. Rosszabb emberek voltak, mint egy hegyvidéki gyerek? Nem, csak ha az egész életed a kilátástalanságról szól, akkor nagyon nehéz a nem létező példákat követni. Nekem sikerült kitörnöm, de könnyen sikolhatott volna ki az életem hasonlóképp.
2021. márc. 31. 15:54
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Aki a környéken lakik, és nem tud kimenni az utcára, a háza meg 50 fillért ér, azt pl. zavarja. Meg nyilván azt is, akit az érintettek kirabolnak, megkéselnek stb. Elég indok?

Lehet, hogy szélmalomharc, de akkor se mindegy, hogy 10000 drogos bűnöző vagdossa el az emberek nyakait, vagy 3. Az összes ilyet börtönbe kell zárni, a fészküket meg felégetni.

2021. márc. 31. 15:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem troll vagy, ennyire agyament ci🅱🅱on védő nem sok lehet szerencsére. De akik komolyan gondolják, azok költözzenek be egy hétre az ilyenek mellé 😀
2021. márc. 31. 17:30
 7/9 A kérdező kommentje:
#6 Te most hozzám beszélsz? Elárulnád melyik mondatomban védek bárkit is? :D
2021. márc. 31. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A városnak az egy értékes területe lenne a drogosok nélkül, ezért egy ingatlanfejlesztő szemet vet rá, hogy ujáépítse és eladhassa többszörös áron. A corvin sétány is így alakult ki, nem értem a rácsodálkozást, aki járt a környéken 20 éve az pontosan tudja, hogy mi volt ott és hogyan tisztult meg. A trükk az, hogy ezek a város legolcsóbb pontjai, amikor felvásárolják őket, tehát a lakók jó eséllyel kiszorulnak Budapestről, de még az agglomeráció jobb részéről is.

Engem amúgy zavar, hogy ott van egy drogtanya. Nekem kellett járnom ott, képzeld nem csak igénytelen embereknek kell felszállni az 1es villamosra. Népligetnél, Csepelen, vagy kőbányán is kellett többször járnom meg a város egyéb necces helyein. Aki pesten él, annak előbb-utóbb lesz dolga mindenfele és csak örül, ha egy késelős negyeddel kevesebb van.

2021. márc. 31. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az utolsó írja, ez elsősorban az ingatlanbefektetők miatt van akik potom Áron felvásárolják a belvároshoz még viszonylag közel álló nagy összefüggő telkeket, majd milliós négyzetméterárért építenek új építésű lakásokóparkokat.

A nagyobb probléma ott van, hogy ezeket az elemeket szétszórják mindenfelé, majd ahová beköltöztették őket, Ott a szomszédok sem bírnak már megmaradni miattuk, ők is kénytelenek lesznek eladni a saját házakat, lakásaikat. De természetesen ilyen szomszédok miatt csak iszonyatos nyomott Áron tudják eladni és az új szomszédokhoz hasonló lakó fognak helyettük oda költözni ez így folytatódik és egy újabb putris negyed jön létre majd újra megjelennek az ingatlan befektetőt...

2021. ápr. 2. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!