Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 1.6 millió vakcina áll a...

Ha 1.6 millió vakcina áll a raktárban és az oltás alig halad a kormány miért nem alkalmaz az adminisztráció gyorsítására munkájukat elvesztett vendéglátósokat például?

Figyelt kérdés
Azt már nem is kérdezem hogy miért nem fogadja el az önkormányzatok segítségét. :D

2021. márc. 31. 11:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%

Valami mégis lehet mert a környezetemben még senki sincs beoltva pedig jelentkeztek. Akkor hogy is van ez ?

Lehet azért mert nem kormánypárti a polgármester ?

2021. márc. 31. 12:45
 12/21 anonim ***** válasza:
48%
Napról napra csendesebb a környék,,tűnnek el az autók,emberek,,,valami van !!
2021. márc. 31. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
12%

"Ez kb 300 ezerrel több mint, az első és a második vakcinák közti különbség. Vagyis kormányunk annyira előre látó, hogy már azoknak is félre rakja a második vakcinát akik az elsőt se kapták meg."

Vagy mondjuk csak átlagosan 40-50 ezret tudunk beadni naponta, és ez a 300 ezer a héten lesz beadva?

Egyébként meg az oltás nálunk halad a leggyorsabban az EUban, nem tudom miért panaszkodsz.

2021. márc. 31. 12:53
 14/21 A kérdező kommentje:

"Vagy mondjuk csak átlagosan 40-50 ezret tudunk beadni naponta, és ez a 300 ezer a héten lesz beadva?"

Pont erre irányult a kérdésem. Ahelyett hogy segítséget kérnének vagy munkát adnának politikai játszmáznak.

2021. márc. 31. 12:57
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Milyen segítséget tudnának adni az önkormányzatok?

Nem lehet rábízni "közmunkásokra" az oltási kampányt.

Különböző vakcinákra ki kellett képezni még az egészségügyi képzettséggel rendelkezőket is.

Egyes vakcinákat még a háziorvosok sem tudják megfelelően tárolni. (pl.: -70 fok alatt, stb.)

Egyéb szervezési problémákról nem is beszélve.

2021. márc. 31. 13:18
 16/21 A kérdező kommentje:

Az önkormányzatok tudnának biztosítani oltópontokat, amit fel is ajánlottak több helyen. Ezzel csökkenteni lehetne a tömeget az egyes pontokon.

A koronavírus miatti munkanélküliek pedig tudnának segíteni az adminisztrációs feladatok ellátásában, például nem a hazirovosnak vagy asszisztensének kéne hívogatni az embereket, hanem valakinek aki nem tud oltani. Figyelhetne a várókban a távolság betartására stb.

2021. márc. 31. 13:31
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

1.250.000-en még nem kapták meg a második oltást. Egy bizonyos határidőn belül meg KELL kapják. Aki megkapta az elsőt, az megkapta a pontos időpontot is, hogy mikor kapja majd a másodikat. Ezeket félre kell rakni, megfelelő körülmányek között tárolni kell.

Hetente több százezer vakcina érkezik, melyek bevizsgálás után kerülnek elosztásra.

2021. márc. 31. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, te egy fideszessel vitatkozol. Ennek nem számítanak a tények, például hogy a Pfizer vakcináját egy hétig hűtőszekrényben is lehet tartani. Már azt is elfelejtette, hogy Orbi szerint egy hétvége alatt MINDENKIT beoltanának, csak saaaajnooos nincs vakcina. Most, hogy itt van a vakcina, ki kell találnia valami hazugságot, pl. hogy az önkormányzatok nem is tudnak segíteni, csak a pofájuk jár. Vagy hogy különböző vakciknákra ki kell képezni az egészségügyi dolgozókat!!!! Segítek kreténke, a kiképzés az egy 20 oldalas alkalmazási előirat, amiben részletesen leírják például hogy hogy kell kiporciózni az oltást. Reméljük, nem szakadt rá a plafon.
2021. márc. 31. 13:36
 19/21 anonim ***** válasza:
97%

Néhány önkormányzat felajálott helyiségeket oltópontoknak.

Hogy ezeket használni lehessen, fel kell mérni a lehetőségeket, ellátni számítástechnikával, egyéb eszközökkel. Megfelelően képzett emberekkel.

Ahol engem oltottak, kb. 40 embert számoltam meg, akik biztosították a folyamatos munkát. (Eligazítást, lázmérést, kézfertőtlenítést: 2 katona, 1 rendőr + 6-7 szemény; számítógépes regisztrációt: 10 fő; 10 helyiségben 1-1 rezidens/orvos + 1 aszisztens.

Akik nem voltak szem előtt: takarító személyzet, akik biztosították a megfelelő fertőtlenítést, stb.

2021. márc. 31. 13:52
 20/21 A kérdező kommentje:

Ez jó hír, erről nem tudtam. Nagyjából én is erre gondoltam, hogy a helyszínt lehetne biztosítani, hogy ne legyen tömeg. Gondolom akkor nálatok nem is volt.

Viszont például ahogy előbb írtam, nagymamámat és szüleimet is a házi orvosuk/asszisztensük hívta telefonon. Ezt is ki lehetne kerülni szerintem, hogy ne őket terhelje.

2021. márc. 31. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!