Ha 1.6 millió vakcina áll a raktárban és az oltás alig halad a kormány miért nem alkalmaz az adminisztráció gyorsítására munkájukat elvesztett vendéglátósokat például?
Valami mégis lehet mert a környezetemben még senki sincs beoltva pedig jelentkeztek. Akkor hogy is van ez ?
Lehet azért mert nem kormánypárti a polgármester ?
"Ez kb 300 ezerrel több mint, az első és a második vakcinák közti különbség. Vagyis kormányunk annyira előre látó, hogy már azoknak is félre rakja a második vakcinát akik az elsőt se kapták meg."
Vagy mondjuk csak átlagosan 40-50 ezret tudunk beadni naponta, és ez a 300 ezer a héten lesz beadva?
Egyébként meg az oltás nálunk halad a leggyorsabban az EUban, nem tudom miért panaszkodsz.
"Vagy mondjuk csak átlagosan 40-50 ezret tudunk beadni naponta, és ez a 300 ezer a héten lesz beadva?"
Pont erre irányult a kérdésem. Ahelyett hogy segítséget kérnének vagy munkát adnának politikai játszmáznak.
Milyen segítséget tudnának adni az önkormányzatok?
Nem lehet rábízni "közmunkásokra" az oltási kampányt.
Különböző vakcinákra ki kellett képezni még az egészségügyi képzettséggel rendelkezőket is.
Egyes vakcinákat még a háziorvosok sem tudják megfelelően tárolni. (pl.: -70 fok alatt, stb.)
Egyéb szervezési problémákról nem is beszélve.
Az önkormányzatok tudnának biztosítani oltópontokat, amit fel is ajánlottak több helyen. Ezzel csökkenteni lehetne a tömeget az egyes pontokon.
A koronavírus miatti munkanélküliek pedig tudnának segíteni az adminisztrációs feladatok ellátásában, például nem a hazirovosnak vagy asszisztensének kéne hívogatni az embereket, hanem valakinek aki nem tud oltani. Figyelhetne a várókban a távolság betartására stb.
1.250.000-en még nem kapták meg a második oltást. Egy bizonyos határidőn belül meg KELL kapják. Aki megkapta az elsőt, az megkapta a pontos időpontot is, hogy mikor kapja majd a másodikat. Ezeket félre kell rakni, megfelelő körülmányek között tárolni kell.
Hetente több százezer vakcina érkezik, melyek bevizsgálás után kerülnek elosztásra.
Néhány önkormányzat felajálott helyiségeket oltópontoknak.
Hogy ezeket használni lehessen, fel kell mérni a lehetőségeket, ellátni számítástechnikával, egyéb eszközökkel. Megfelelően képzett emberekkel.
Ahol engem oltottak, kb. 40 embert számoltam meg, akik biztosították a folyamatos munkát. (Eligazítást, lázmérést, kézfertőtlenítést: 2 katona, 1 rendőr + 6-7 szemény; számítógépes regisztrációt: 10 fő; 10 helyiségben 1-1 rezidens/orvos + 1 aszisztens.
Akik nem voltak szem előtt: takarító személyzet, akik biztosították a megfelelő fertőtlenítést, stb.
Ez jó hír, erről nem tudtam. Nagyjából én is erre gondoltam, hogy a helyszínt lehetne biztosítani, hogy ne legyen tömeg. Gondolom akkor nálatok nem is volt.
Viszont például ahogy előbb írtam, nagymamámat és szüleimet is a házi orvosuk/asszisztensük hívta telefonon. Ezt is ki lehetne kerülni szerintem, hogy ne őket terhelje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!