Nem, de erőteljes reformokra szorul a rendszer, mert a jelenlegi töketlen, mindent évekig vitató eu-val még Orbán is a bolondját tudja járatni 😀
2021. márc. 29. 12:35
12/18 anonim válasza:
orbán kivezet minket úgyis,ha sikerül nekik 22,,akkor már a következő 4 évben simán..
2021. márc. 29. 12:39
13/18 anonim válasza:
#12 dehogy vezetne ki, a multiknak itt van az ingyenmunka, Orbán meg kap zsebpénzt cserébe. Az egész jogállamiságos "harc" csak látszat a szavazók kedvéért, a jóságos demokrata nyugati vezetők pontosan nagyívben telibeszarják, mi van itt, amíg negyedannyiért gyártathatnak. Ha annyira érdekelte volna őket a jogállamiság, már lassan 10 éve kellett volna lépniük.
2021. márc. 29. 12:44
14/18 A kérdező kommentje:
Bevallom, nem számítottam rá, hogy ilyen rossz lesz az arány a "nem"-ek tekintetében... aki nem lépne ki, az támogatna egy szorosabb integrációt, tehát az Európai Egyesült Államokat is?
2021. márc. 29. 12:54
15/18 anonim válasza:
Európai Egyesült Államok szerintem nem valósulhatna meg olyan szinten mint az USA ,mert azt ugye bevándorlók alapították,míg Európában minden országnak saját történelme van.Ez a fajta integráció itt elképzelhetetlen.
2021. márc. 29. 13:01
16/18 anonim válasza:
Érdekesnek tartom, milyen sokan hasonlítgatják az USA-hoz ezt az "Európai Egyesült Államok" elképzelést. Pedig hasonlóságról szó nem lehet, hiszen - ahogyan fölöttem már leírták - az USA bevándorló ország, pontosabban, a bevándorlók államainak (jelenleg 50)szoros szövetsége.
2021. márc. 29. 13:13
17/18 anonim válasza:
6-os vagyok.
Az EU azért nem lesz Európa USA-ja mert míg az amerikai kolóniák külső fenyegetés (Brit Birodalom) ellen verődtek össze addig az EU eredeti célja az hogy a tagállamok (pl. Németország és Franciaország) ne essenek többé egymásnak, és ez nagy különbség. Egyiknél kívül keresik az ellenséget (brit trón, indiánok, Mexikó, nácik, szovjetek, Al-Qaeda, ISIS és most lassan Kína) a mai napig, a másiknál belül. A. Mai. Napig.
@12: maximum az országot vezeti ki - speciel én akkor is megtartanám az európai állampolgárságomat.
Az Európai Egyesült Államok kérdéséhez: nyilván minél szorosabb az együttműködés, annál hatékonyabbsn tudunk fellépni az érdekeink védelmében. Hogy az említett másik szervezetet (az U.S.A.-t) említsem: ha az is egy ilyen laza szövetsége lenne a saját érdekeiket az egységes fellépés s elé helyező, egymással versengő államocskáknak, akkor elérhette volna a világban azt a pozíciót, melyet jelenleg betölt? Az európai államok független történelme pedig nem érv: az Egyesült Államokat alkotó államok között is akadnak teljesen más történelmi-kulturális örökséggel rendelkező volt angol, spanyol, francia gyarmatok - és az Európa különböző országaiból bevándorlók nem elhanyagolható része is adott területeken koncentrálódott (olaszok, németek, stb. - nem beszélve az Európán kívüli területekről származókról)...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!