Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó döntés a magyar kormánytól...

Jó döntés a magyar kormánytól hogy a nyári időszámítás lesz bevezetve Magyarországra?

Figyelt kérdés

A home officeseknek jó lesz a téli reggeli 9 kor vaksötét is, illetve nyáron még este 10 kor is bulikázhatnak majd napfényben.

A korán kelő munkások a fél munkaidejüket koromsötétben fogják tölteni, és napfényben kell majd próbálni elaludniuk este.

Oroszországban a nyári volt pár évig, de emberek felháborodása miatt(sok depresziós,öngyilkos,munkások tüntetés,megnövekedett balesetszám) télire lett átállítva véglegesen.

Tehát ez jó vagy rossz döntés a magyar kormánytól?

2021. márc. 27. 18:39
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Jah ahogy a vezér mondta aki dolgozik az annyit is ér, az a 1 óra sötétség nem fog ártani nekik.

Home office forever (L)

2021. márc. 27. 19:00
 12/38 anonim ***** válasza:
73%

Kedves kérdező!

Nem értem mi a problémád.

A nyári állandósításával, több szabadideje lenne télen is az embereknek.Nyernének plusz egy órát vele.

Úgy,hogy igen, a nyári a logikus és az észszerű.

2021. márc. 27. 19:04
 13/38 anonim ***** válasza:
84%

"A korán kelő munkások a fél munkaidejüket koromsötétben fogják tölteni"

Ez igaz legalább 10 emberre az országban. A többi koránkelő ember bemegy a gyárba vagy az irodába ahol egyébként is egész nap ég a villany. Nekik nem tök mindegy hogy világos vagy sötét van kint ?

Egyes panel lakókat lehet hogy nem zavarná ha nyáron eset nyolckor sötét lenne, mert a brazil sorozat előtt sötétben is lehet tömni a chipset.

Aki viszont családi házban lakik vagy szeret a szabadban lenni azzal nagy kib..szás lenne ha a téli időszámítás maradna.

2021. márc. 27. 19:05
 14/38 A kérdező kommentje:
Ki megy az utcára az út napfényesre van világítva a szabadot élvezheti, éjfélkor is,másnap úgysem kell 9 ig kellnie
2021. márc. 27. 19:07
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

#5 "Már hónapokkal ezelőtt volt róla szó nyilatkozták hogy nyári lesz. Ha érdekel keress rá az interneten de valamelyik héten szellőztetve volt hogy nyári időszámítást szeretnék"

Megtettem és csak annyi van hogy ezt szeretnék többen az itt élők közül. semmiféle döntésről nem találtam anyagot, ezért kérdeztem meg hogy te honnan tudod ezt biztosra.

De ezek szerint te is csak annyit tudsz hogy ezt szeretnék.

2021. márc. 27. 19:07
 16/38 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem a téli időszámítás pártiakat amikor a reggeli munkába járással érvelnek. Mitől ekkora probléma az, hogy reggel a munkába sötétben vagy világosban bandukolunk/buszozunk, mintha a nap fénypontja a reggeli munkába bumszlizás lenne nektek vagy a gályában eltöltött első egy óra?? Nem az számít, hogy akkor mi van mikor az időnket az életünkből a magánéletünkre, a szórakozásra, a kikapcsolódásra, az otthoni esetleg kerti tevékenykedésre fordítjuk könyörgöm? Vagy ezek az emberek ilyen antiszoci jellemek akiknek szó szerint értendő a gúnyolódás, hogy "nincs életük" vagy mi? Komolyan érdekelne.
2021. márc. 27. 19:09
 17/38 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem teljesen mindegy melyiket választják, ugyanannyi érv szól mindketto mellett, mint ellen.

Az embereket az óraállítás az, ami zavarja.

2021. márc. 27. 19:10
 18/38 anonim ***** válasza:
70%

"nincs életük" vagy mi?

De van életük a tv előtt. Nézz körül egy lakótelepen. Kb. ez a színvonal. Nyomkodja 657 csatornát.

2021. márc. 27. 19:15
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha a fidesz a nyárit tartaná meg akkor ezt a döntést, mint plusz dolog írnám rájuk, nem sok jó döntésük van, de ez az lenne.

Nyáron jobb ez, hogy tovább van világosabb.

Télen meg zavaró, hogy 4 óra előtt már naplemente van, pedig ugye az kintebb tolódhatna egy órával.

Oké hogy ez a "sötét időszak" akkor a reggeli órákhoz adódik hozzá, de akkor is jobb.

Tudtommal amúgy nem volt egyértelmű döntés, hogy fix a nyárit tartják meg. Hanem az lett mondva, hogy erre van a legnagyobb esély.

A 80 éves nagymamám is jobban örülne a nyári időszámításnak. De ahogy mondja mindíg, neki mindegy lenne, csak fejezzék már be, mert neki elég megszokni mindíg az állítgatást. Mire megszokja már megint váltanak.

Most az eu nem akar döntést hozni, mert vannak fontosabb dolgok is. Én ezt azért a helyükben ezt is fontosnak tartanám. Alapból, mint mondtam mamámat is megviseli kicsit a dolog, így 85 höz közel. Szerencsére amúgy jól szolgál az egészsége (megkapta mind a 2 oltást is), de megint lesz ez az óra állítósdni és hónapokig nem fogja megint találni a helyét.

Sokaknál ez még rosszabb is lehet, mint nála. Az idősekre való tekintettel én szavaztatnék róla, hogy akkor legyen-e eltörölve. Így is van elég baj. Nem kellene még 3 ilyen állítást (vagy téli esetén 4et) megélni az embereknek.

2021. márc. 27. 19:16
 20/38 anonim ***** válasza:
37%

Az a jó ha a munkarend, szabadidős tevékenység igazodik a nappali, világos órákhoz. Ebből a szempontból jó az óraátállítás, így nyáron este tovább van világos, nem lenne már 19-20 órakor sötét és nincs világos már hajnali négykor, amikor a többség még inkább aludna. Én is inkább a nyári időzóna megtartását támogatnám, ha már mindenképpen azonos időbeosztást akarnak egész évre. Ez mindenképpen jobb lenne azoknak, akik 8-9-re járnak dolgozni/egyetemre, így nyári időszámítással is a munkakezdésre kezdene világosodni.

De ahogy rátapintottál, akinek más a munkarendje, időbeosztása, annak más lenne jobb. Aki 6-7-re jár dolgozni télen-nyáron, annak a téli időzónás állapot lenne jobb. A kicsiknek, óvódásoknak, alsósoknak is jobb lenne a téli időbeosztás.

Nekem rugalmas a munkaidőm, így megtarthatom az óraátállítást is, hogy jobban alkalmazkodjak a naphoz. Lehet télen amikor későn kel a nap, tovább aludnák és 8-ra járnák dolgkozni, nyáron amikor már korán világosodik, mehetek 7-re. Ahol kötöttebb a munkaidő vagy a gyereket kell mindig adott időpontre iskolába vinni, ott hiányozhat ez a rugalmasság.

Még nem született döntés az EU-ban, Magyarországon sem, hogy mi lesz. A kormány elvileg maga dönthet mi lesz Magyarországon, de szerintem borítékolható, hogy nem fognak variálni, csak átveszik azt amiről Németországban, Ausztriában döntenek, minden bizonnyal maradunk velük egy időzónában. Magyarországon 60% nyári időzónát szeretne egész évre és Németországban is a többség talán ezt szeretné, de ott ez azt jelentené, hogy decemberben csak 9 után kezdene világosodni, így valószínűleg ők a téli órarend mellett fognak dönteni.

2021. márc. 27. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!