Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Észrevettétek, hogy a magyarok...

Észrevettétek, hogy a magyarok igen alacsonyra tették a jóléti mércét a fejlett (hanyatló) nyugattal szemben?

Figyelt kérdés
Jólétnek számít Magyarországon az, ha a vásárlás során 5-5 eurónyi zöldséget és gyümölcsöt meg tudsz magadnak engedni, nem egy büdös, szocializmusban épült panelben él az ember és a 200 ft-al drágább kenyeret is meg tudja venni, nem az Essbüdzsé legolcsóbb fehér kenyeret. Olyanokról, hogy hajótúra, több országba utazás tapasztalat és élménygyűjtés miatt (nyilván nem most, covid idején), és kicsit "minőségibb" helyeken tölteni a nyaralást, mint a szutykos, retkes, privatizált Balaton közelében, már hallani sem akarnak, az megmarad a hanyatló Nyugat ópiumának.
2021. márc. 27. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet helyezni a mércét akárhova, de jobb a realitások talaján maradni. Magyarország utoljára talán Mátyás idején tartozott a legfejlettebb, leggazdagabb országok közé, bár igazából akkor sem. Aki számára Svájc, Norvégia, vagy az Egyesült Arab Emírségek szintjén van a mérce, az jobb, ha máris csomagol, és költözik, mert itt mindig elégedetlen lesz.
2021. márc. 27. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem, amit te írsz az nem a jólét, hanem az elvárt minimum színvonal.

Jólét számomra:

-új építésű lakás vagy családi ház nagyobb város agglomerációjában vagy külvárosban

-Fiatalabb (10 év alatti) autó, nagyobb család esetén 2 fiatalabb autó

-Évi 2 nyaralás, egy nyári tengerpartos és egy téli síelős.

-Változatos, minőségi táplálkozás

-Hétköznaponként középkategóriás étteremben/kifőzdében étkezés

-Sportlehetőség

2021. márc. 27. 10:59
 3/7 A kérdező kommentje:
#1 Számomra mondjuk egy Svédország, Hollandia lenne a minimum szint.
2021. márc. 27. 11:09
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Addig örüljetek amíg van olcsó farhát és párizsi.!!! nemsokára be már ez se lesz!
2021. márc. 27. 11:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az van, hogy "Meleg a sör, de nekem így is jó".
2021. márc. 27. 11:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért mert az átlag magyar a foteljéből és a köztévéből informálódik ebből fakadóan elengedhetetlenül szűklátókörű nemzet lettünk és elhisszük azt, amit a Vezér mond

Én magamból indulok ki, bár korábban is próbáltam több oldalról tájékozódni de 30 éves koromra kikerültem Németországba és azóta saját szememmel látom, hogy mekkora különbség van a valóság és az agymosó magyar kormánypropaganda között

2021. márc. 27. 19:49
 7/7 anonim ***** válasza:

hú hogy is fogalmazzak, hogy ne legyek nagyon sértő..

A magyar mindig is olyan nép volt, aki hihetetlen kifogásáradattal képes mindig minden témában előállni, a valóságról meg nemigen akaródzik tudomást vennie. belesüppedtek az kis igénytelen világukba, és nem tudnak, akarnak tudomást venni a valóságról, vagy többre vágyni, hát még tenni érte :D

egyébként meg kérdező, most őszintén mit vársz olyan néptől, aki még 10 év után is megtűri Orbánékat és mellette képes gyurcsányozni?

tudomásul kell venni, hogy ez egy igénytelen, buta szolganép.

2021. márc. 29. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!