A kijárási tilalom az egyik oka annak, hogy a járvány nem csillapodik?
Lassan fél év után sikerült rájönnie az okosoknak, hogy a 8 órai zárás többet árt mint használ. Ugyanis mindenki siet munka után a boltokba és 16:00-tól 19:00-ig gyakorlatilag tömegnyomor van a nagyobb üzletekben. A tömegközlekedési eszközök is tele, haza kell érni, mert ha elkap a rendőr az utcán, akkor megvág 50 ezerre.
Én, teljesen laikusként a kezdetektől fogva elleneztem ezt az intézkedést, mert semmi értelme. Tavasszal sokkal jobb volt, mert ott általános kijárási korlátozás volt. Most is ez kellett volna, hogy csak bevásárolni vagy a legszükségesebb dolgokat elintézni lehessen elhagyni az otthont. Cserébe minden lehessen nyitva, sokáig, szigorú szabályok mellett. Én régen imádtam éjfélkor teszkózni, mert a kutya se volt bent. Nem ez lenne logikus egy járvány esetén is? Minimalizálni a kontaktokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!