A szomszéd festő levághatja a hajam , de a szomszéd fodrász nem?
A jelen törvény szerint csak az nem vághat hajat aki eddig abban a szakmában dolgozott bárki más igen? Vagy hogy van ez ?
Mármint jogilag bárki aki nem dolgozott fodrászként átjöhet lenyírhatja a hajam , de a barátom aki fodrász pedig nem ?
Elvileg így van...feltéve hogy a barátod adna számlát.
De mivel valószínű nem ad, ezért nyugodtan levághatja neked, csak nem benn a szalonban hanem pl. nálad vagy nála - figyelve arra hogy pl. a rosszindulatú szomszéd nem nyom fel (volt már rá példa)
Nem hinném , hogy maga a tevékenység , hogy levágom valaki haját csak úgy az valami fekete tevékenység lenne . Én vágom le apám haját kopaszra . Akkor én most valami illegálisat csinálok? Nem hinném .
Jaj simán levágatom én a hajamat . Csak belegondoltam milyen vicces , hogy aki fodrász az nem vághat most legálisan hajat , de bárki más igen .
Én nem olvasok jogszabályokat, de szerintem az üzletnyitas a tilos, nem a tevékenység
Svédországban vagy 10 éve azt vezették be, hogy a saját, otthoni barkácsolás után is be kell fizetni az áfát.
Nem tudom, él-e még a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!