Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a 28k a Pfizer...

Szerintetek a 28k a Pfizer Covid vakcináért "mély zsebbenyúlás"? Szerintem nem drága.

Figyelt kérdés

[link]

Relatív, hogy kinek mi a drága, de én akár fogászhoz megyek, akár magán EÜ. ellátást veszek igénybe, rendszerint ekkora összeget hagyok ott egy szimpla kivizsgálásért is. Az, hogy az oltás is ennyi, szerintem nem drága.

Lehet onnan is megközelíteni a kérdést, hogy pl. M.O. mennyivel olcsóbban szerzi be az EU-n keresztül a Pfizert, de azért mégsem lehet összehasonlítani egy több 100 milliós kontinens beszerzési árait egy magánszolgáltatás áraival.

Arra rá jönnek még mindenféle adók, nem 100 millió darabos beszerzésről beszélünk, a tárolás/szállítás nem annyira kiforrott, hogy "olcsón" meg lehessen oldani, ki kell fizetni a magánrendelő költségeit is, illetve jobb szolgáltatást is kapsz (te választassz vakcinát/időpontot/helyszínt stb...).

Szerintetek a 28k sok vagy nem?

2021. márc. 20. 15:00
A kérdező szavazást indított:
Szerintem sok.
Szerintem kevés.
Ennyire lehetett számítani.
33 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Teljesen mindegy, nekem ugyanis feleslegesen veszik. Akkor már kérem a pénzt amiből nekem vennék, el tudom költeni ezerszer hasznosabb dolgokra.
2021. márc. 20. 15:02
 2/9 anonim ***** válasza:

A másik cikk is érdekes itt...

[link]

2021. márc. 20. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező!Minél többet rendelsz annál drágább,ezt megmondta színjátszó úr a lélegeztetőgépek kapcsán.
2021. márc. 20. 15:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Úgy hallottam, 5 ezer regisztrálóról van szó, ez nem "tétel", a kormánynak kár rászállnia erre a cégre ezért. Értem én, hogy Orbán akar lenni az ország "megmentője", de nyugodtan hagyhatná, hogy az az 5 ezer ember beoltassa magát pénzért, egy részük úgyis biztosan veszélyeztetett, csak mondjuk van vakcina preferenciája vagy fiatal. Legalább ennyi ember elégedett lenne, és az ő vakcinaadagjukat meg megkaphatná valaki más.

Egyébként én is olvastam a tájékoztatást, szerintem korrektnek hangzik, és ameddig el nem jutnak odáig, hogy valakinek vissza kellene fizetni a díjat, és nem hajlandóak, addig nem értem, mi alapja van a vizsgálatnak.

Sokkal több pénzt szórnak el az emberek nap mint nap mindenféle h*lyeségekre.

Az állami oltás akkora káosz, hogy én pl. azt sem tudom, hogy az állam szemszögéből krónikus betegnek számítok-e, azaz esélye-e, hogy a hetekben kapok vakcinát vagy majd csak valamikor nyáron. R*hadtul unom már, hogy mindig lessem a telefont, jött-e már az államtól sms. Inkább fizetnék (de nem akármelyikért), csak felejtsük már el egymást végre.

Így viszont kb. olyan érzésem van, hogy olyan ez az állami oltás, mint a lottósorslás, abból a szempontból is, hogy mikor kapod, meg abból a szempontból is, hogy melyiket ajánlják fel. És ez rettentően frusztrál.

2021. márc. 20. 15:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

2, csak azt felejted el, hogy az első vizsgálat lezárult és semmit nem találtak.

Nekem van ismerősöm, aki visszakapta a pénzt, mert jelezte, hogy a ho oltotta.

2021. márc. 20. 15:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4, eljutottak addig, van, aki már vissza is kapta.
2021. márc. 20. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:
6-nak: ezért írtam azt, hogy "ameddig el nem jutnak odáig, hogy valakinek vissza kellene fizetni a díjat, ÉS nem hajlandóak, addig nem értem, mi alapja van a vizsgálatnak". Majd akkor vizsgálódjanak, ha valaki esetleg panaszt tesz, addig szerintem nincs miért.
2021. márc. 20. 15:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem így már sok, ha figyelembe vesszük a kínai árát.
2021. márc. 20. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok.

Inkább az a probléma, hogy szerintem totálisan esélytelen vakcinát szerezni így, tehát maga az ígérgetés és az előre pénz kérés az, ami aggályos.

2021. márc. 20. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!