Mi ez a külföldi utazás mánia? Miért az a legnagyobb baja az embereknek a járvánnyal, hogy nem lehet külföldre utazgatni?
Ez többről szol mint az utazas. En se utaztam sokat megis egyszerűen erzem hogy korlatozva vagyok.
Másrészt meg egy rettenetesen sokat dolgozó nemzet vagyunk es a mentalis kikapcsolódás, pihenes aminek az utazas is resze, konkrétan létfontosságúak a teljesítmény es igy a nemzetgazdasag szempontjabol. Mar most rengeteg kutatas van arrol hogy mentalisan kezdenek megnyekkenni az emberek es ennek dollarmillios karok a várható kovetkezmenyei. Ha neked jo kikapcsolodas a Lupa to az szuper de mas meg igenyli hogy kiszakadjon neha a magyar valosagbol.
"Jó nagy hülyeség. Most jöttem vissza a Maldívról karantén nélkül."
Mákod van, én vasárnap jöttem vissza Svájcból, éjjel 1-kor Sopronnál kikaptak az autóból, és kaptam 10 nap hatósági karantén. Direkt nem Hegyeshalomnál léptem be, mert ott mindenkit lecsekkolnak, ezért is van az, hogy sok órás várakozás is lehetséges. Az egyik rokonom két hete 8 órát dekkolt Hegyeshalomnál mire beléphetett. Amíg velünk foglalatoskodtak a yardok, addig vagy öt autó simán bejött az országba, nekik szerencséjük volt.Nyilvánvaló, hogy nem tudnak minden belépőt ellenőrizni, erre nincs emberük, de ez törvényileg nem mentesít a 10 nap karanténtól. Mi síelni voltunk 10napot, és benne volt a pakliban hogy karanténba vágnak hazafele. Mondjuk egy önkéntes karantént jobban elviseltem volna mint egy hatóságit. Ez önkéntesből módjával ki lehet jönni, pl este elmehetsz futni, de a hatóságit csak két negatív PCR tesztel lehet elhagyni, különben 100-600 ezres bírság ha elkapnak.
Itt olvasgatom a kommenteket, és az jön le, hogy hűdegonoszvírusterjesztőmindmeghalunkmiattatok azok akik ilyen pandémiás időkben külföldre mennek nyaralni, túrázni, síelni. Ezeknek az embereknek elárulom, hogy ez a vírus még évekig velünk lesz, és nem az a megoldás hogy X évig ki sem mozdulunk otthonról,és lemondunk minden olyanról az életben amiért élni érdemes. Persze melóba minden nap bejárunk, hétvégén nagybevásárlás mintha mi sem történt volna, tömegközlekedés az okés. Fel kell fogni végre, hogy nem opció a vírussal együtt élni, hanem szükségszerűség. Persze megvannak ennek az együttélések a szükséges és kényelmetlen velejárói ha az ember nem akar megfertőződni, de ez még mindig a jobbik választás mint otthon kuksolni és bedilizni. Normális maszk használata ahol kell(3M FFP2), naponta többször fertőtlenítve, távolságtartás idegenektől, kontaktusok minimalizálása, kézfertőtlenítés,és olyan apróságok hogy nem piszkáljuk az orrot, szemet, nem eszünk-iszunk nyilvános helyen, ezek tényleg olyan dolgok mintha a dedósoknak mondanák, de egyedül ez működik. Különben is pl Svájcban töredéke a napi fertőzések száma az itthoninak, nem nekünk kéne félni a Svájcból jövőknek, hanem inkább fordítva. Szóval el lehet dönteni mindenkinek, hogy évekig kuksolni fogy otthon, és előbb-utóbb bekattan, vagy felnő a feladathoz, és alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez élni is fog.
A párom apja munkanélküli mert nem utazhat. Vagyis nem konkrétan azért feltétlenül hanem mert utazások, vendéglátás hiányában nincs szükség rá.
De ez egy buta kérdés, senkinek nem ez a legnagyobb baja ezt te találtad ki.
Az én legnagyobb bajom hogy hogy lesz munkám. Hogy a kórházi ellátás hiánya miatt meghalt valakim. Hogy aggódhatok a családtagjaim munkahelye miatt is.
Szívesen elutaznék Párizsba ha felajánlaná valaki de ha választhatok inkább legyen munkám, legalább hadd tudjam miben halt meg a rokonom, mert csak annyit tudunk hogy nem koronában.
Ez egy idióta kérdés volt amivel magadat akarod fényezni, hogy te bizony nem az utazással foglalkozol.
Nem mindegy, hogy valakinek mi a hobbija? Elég sokunknak az utazás, főleg azoknak akik az utazás rovatot látogatjuk. Nyilván van, aki szerint Mo-n nincs semmi, ahogy valaki írta, de szerinem ez a kisebbség. Aki belső indíttatásból utazik, abban van egyfajta kíváncsíság, hogy látni akar új dolgokat. Akkor is, ha az a szomszéd városban a bányató.
Viszont sokunknak voltak tervei, akár 2-3 évre (persze nem feltétlen kiforrottak), és ezek mind csúsznak. Szerintem érthető, ha emiatt frusztráltságot érzünk. Ha egy hétköznapi hasonlattal akarok élni: azt hitted, tavaly májusban elköltözhettek az anyósodtól, de a vírus miatt még most is ott laktok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!