Inkább liberális, vagy inkább konzervatív vagy ? Milyen elveket, értékeket vallasz ?
2: Hát én szélsőliberálist, illetve ultrakonzervatívot írtam.
A konzervatívizmus az szerintem valamennyire jobboldal. A liberális meg a baloldalt pedig gyakran balliberálisként emlegetik. De javítsatok ki, ha tévedek.
Tévedsz :)
A konzervatív és a liberális nem ellentétei egymásnak, mindkettő jobboldali ideológia. A konzervatív ellentéte a progresszív lenne, a liberálisé az illiberális.
Szóval inkább úgy lenne helyes a kérdés, hogy inkább bal- vagy jobboldali vagy, esetleg kormánypárti vagy ellenzéki, ha nem annyira az ideológia számít.
6: Én úgy tudtam, a kettő ellentéte egymásnak, se akkor köszi a javítást.
Azt hittem, a liberális a szabadelvű, újító, míg a konzervatív a maradi, hagyományos értékeket valló ember.
Az a gond, kérdező, hogy a liberalizmus és a konzervativizmus nem egyazon tengely két vége.
A konzervativizmus ellentétje a progresszivizmus, a liberalizmusé pedig az autorizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!