Egyszer azért hibás a Fidesz, mert eltúlzottak az intézkedések, diktatúa, nincs vírus stb. Máskor meg azért, mert komolyabb intézkedések kellenének/kellettek volna. Most akkor hogy van ez?
"Hába az idős a legveszélyeztetettebb, az immunizálást azzal kellett volna kezdeni, aki ki van téve a fertőző forrásnak, azok pedig nem az inaktív 70 felettiek."
Ha az orvos ismerősöd van ezen a véleményen, akkor nagyon "komoly" orvos lehet.
A vakcina a betegség lefolyását enyhíti, de elkaphatod és fertőzőképes maradsz.
Ha a dolgozókkal kezdjük az oltást, annyit érünk el, hogy ne legyen súlyos lefolyású a betegség egy olyan korosztálynál, akiknél nagy valószínűséggel eleve nem lenne súlyos. A papának, mamának meg ugyanúgy tovább tudják adni.
Azokkal kell kezdeni az oltást, akik veszélyeztetettek.
Ha olyan botrányos a szervezés nálunk oltás terén, hogy lehet, hogy másfélszer akkoea az átoltottságunk mint az EU-s átlag?
Nem vagyok kormánypárti, ez egy szar helyzet. Ha nyitnak, ha zárnak valakinek rossz lesz. Csődbe megy a vállalkozása, elvesztette a munkáját, meghal a nagymamája, más betegségét nem tudja kezelni, félti a saját életét mert szívbeteg, a babáját, mert terhes, stb. Mindenki azt az oldalt tolja, ahol érdekeltsége van. Nekem egészséges fiatal felnőttként inkább a nyitás az érdekem, mert anyukám szerencsére egészséges és viszonylag fiatal, nagyszüleim nem élnek.
Azt kell látni, hogy nálunk gazdagabb országokban sincs elég orvos ehhez. Nálunk gazdagabb, szegényebb, liberálisabb és diktatórikusabb államok is kezelték ezt rosszabbul és jobban is. Erre középmezőnyt adnék, mert eddig nem volt teljes kijárási tilalom, mégis kezelhető volt a helyzet, de most szerintem kezdik elveszíteni a gyeplőt.
A helyzet iróniája, hogy a Fidesz rengeteg dolgért érdemelne bukást (korrupció, pofátlan erőből politizálás, szabályok, akár az alkotmány alkotmány saját aznapi érdekükre formálása), de ha buknak, akkor az a vírus miatt lesz, amiről nagyrészt nem tehetnek, mert a teljes világgazdaság rosszul áll. Svédország gazdasága is zuhant, amikor nem zártak le semmit, mert a környező országok zártak és ez rájuk is hatott.
Ha az orvos ismerősöd van ezen a véleményen, akkor nagyon "komoly" orvos lehet
Tisztiorvos külföldön, és ők így is oltanak.
másfélszer akkoea az átoltottságunk mint az EU-s átlag?
Nem akkora. Messze nincs itthon oltva 10%, amit hazudnak. Neked oltott már minden 9-10. ismerősöd?
Melyik ország?
Sejtettem, hogy oda lyukadunk ki, hogy kamuzzák a beoltottak számát.
Ilyen ez a Fidesz-média. Ha valami ellenzéknek tetsző adat hangzik el, azon megy a műfelháborodás, ha olyan adat hangzik el, ami a kormányt pozitívabb színben tünteti fel, akkor az kamu.
Még az ellenzéki pártok sem kételkednek a beoltottak számában. Ők erre a hivatalosan közölt (szerinted kamu) mennyiségre mondják, hogy nem halad eléggé az oltás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!