Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akiket már beoltottak, miért...

Akiket már beoltottak, miért képzelik, hogy ők különbek és neki több jog jár ezen a címen?

Figyelt kérdés

Nemrég összekaptam egy ismerősömmel, aki szerint ez nem demokrácia jogkör már, hogy eleve kedvesen próbálják rávenni az embereket. Egyetért a vakcinaigazolvánnyal, hogy legyen egy kis "motiváció" az oltásra, meg hogy aki nem adatja, üljön otthon, addig se veszélyeztet másokat.

Szerintem meg rettegőknek kéne otthon ülni.

Egyes emberek miért gondolják, hogy oltással őket több jog illeti meg?

2021. márc. 14. 09:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%
Mert a hit megváltoztatja a tudatot, az ember biztosabbnak érzi önmagát, ráadásul valami olyan csoporthoz tartozik, amelyik oltás-politikailag összefogott erőt képvisel (hitük szerint).
2021. márc. 14. 10:44
 12/20 anonim ***** válasza:
52%

Eddig is lehetett utazni negatív teszttel vagy 2 hetes karantènt bevàllalva. Szóval az oltàsi feltètel lyen szempontból hülyeség,mert ha nem vagy fertőzött,akkor nem is veszèlyeztetsz senkit. Aki meg be van oltva az már eleve védett. Szóval ha az oltatlan Józsika,aki tegyük fel beteg,bemegy az idősotthonba,ami màr le van oltva akkor igazából azzal nincs emmi baj,mert az időseknek nem lesz tőle semmi baja.

Plusz. Itthon egész jó ütemben halad az oltás,az idősek nagy rész már legalább az első megkapta. Ha így haladunk,nyárra a krónikusok és vagy idősek többsége már védett lesz,ergo nincs èrtelme tovább a korlátozásnak sem az oltással való zsarolàsnak. Tudom,bárki kerülhet kórházba,de nem a 20 èves egészséges fiatalokkal van tele,ezt valljuk be.

Undorító módszer ez a zsarolás. Ennyi erővel akár kötelezőnek is nyílvàníthatnàk... Nem tudom mire megy ki ez a cirkusz,de már nagyon unom. Most komolyan az kerülne előtèrbe,akit beoltottak? Ki làtott mèg ilyet? A 80 èves Mari nèni azèrt mehet előbb ètterembe,merr fèltette az egèszsègèt ès kèrte(ami teljesen jogos és rendben van)míg a 20 èves Katika maradjon otthon mert ő úgy döntött,hogy neki nincs szüksège rá? Vagy merr èppen olyan betegsége van,ami kizáró ok? Vagy majd anyuka,apuka mehet Olaszorszàgba nyaralni,a hàrom kisgyerek meg maradjon otthon,merr nem kaphatnak oltàst?

Ez mekkora igazsàgtalanság ès hülyesèg!

És hülye pèlda volt az wlőbbiekben a nyelvvizsga/jogosítvàny. Ne hasonlítsuk már egy oltàshoz,könyörgöm.

2021. márc. 14. 10:45
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Az is kap igazolványt, aki bizonyíthatóan átesett a fertőzésen. Felszállsz a buszra, végignyalod az összes kapaszkodót, kérsz tesztet háziorvostól, ha túléled postázzák az igazolványod.
2021. márc. 14. 12:57
 14/20 anonim ***** válasza:
62%

"Azért gondolják úgy, mert ők kisebb veszélyt jelentenek a társadalomra, mint azok, akik nincsenek beoltva."

Ez rohadtul nem igaz, te covidbirka! Az oltás a fertőzés továbbadását nem akadályozza meg!

2021. márc. 14. 13:20
 15/20 anonim ***** válasza:
27%

Én úgy vagyok ezzel, hogy jó dolog ilyesmi feltételekhez kötni pls a nyaralást meg amit eddig itt felsoroltak/tatok. Ha jobb volna a helyzet (nem volna ennyi fertőzött), akkor logikusan nem volnának ezek a megszorítások (vagy enyhébbek volnának). Akkor nem is volna téma ez az igazolvány sem. Én nem mentem tavaly sem nyaralni, és nem is járok nagyon közösségbe. Persze ez felfogás, életmód és hozzáállás kérdése is. De én nem akarnám másnak a halálát okozni "csak" azzal, hogy nem tudok nyugton lenni, és lázadozom az intézkedések ellen. Igen, vannak olyan rendeletek, amik nem tetszenek sokaknak. De ki lehet bírni. Nekem a munkám szerencsére megvan, nem vagyok beoltva (még), és az életem is nagyjából ugyanolyan, mint előtte. A maszkot, meg a többit kibírom, nem lázadok állandóan, és nem próbálok másokat hergelni csak azért, hogy én legyek a f@szagyerek az online térben. Németországban meg Olaszországban is pár napja tüntettek. Angliában is tavaly téma volt, hogy a pubok bezárnak. Emiatt az emberek sértve érezték magukat, mert nem bírtak egy jót inni. Gondolom az ivás fontosabb, minthogy másokat megvédj ettől a redvás vírustól. Meg a koronapartik. Nem akarom nagyon offolni a témát. Ezekhez is joga van az embereknek. Iszogatni sörözőkben, meg diszkókba, éttermekbe menni. De nem hiszem, hogy megéri megfertőződni, és esetleg kórházba/lélegeztetőre kerülni. Mert bárkivel megeshet, hogy nem csak orrfolyás meg láz lesz, hanem súlyosabb.

Szóval én jogosnak tartom ezeket. Addig, ameddig indokolt. És most az.

2021. ápr. 6. 06:04
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Undorító ez az egész és qvára unom már ezt a kényszerítési zsarolást.Nem megyek akkor nyaralni és kész és étterembe se ha kérik az idióta igazolást hogy dugnák fel ezek a covidbirka nyomorékok👎👎

Egyik ismerősöm is ezzel a kártyával menőzik mert azt hiszi mostmár ő nem kapja el soha és mondta is hogy ő lexarja kit fertőz körbe....

Ez aztán a tipikus magyar mentalitás.....Okádnom kell tőle🤮🤮

Legyetek boldogok a kártyátokkal majd meglátjuk a csodás vak-cinátok hosszútávú mellékhatásait👀Ja és ez az ismerősöm folyamat köhög mióta megkapta a szent oltást és maszk nélkül vagánykodik a munkahelyén mondván ő már úgyis védett....Inkább nem mondok semmit

2021. ápr. 6. 08:13
 17/20 anonim ***** válasza:
16-os. Igazad van abban, hogy lehetnek hosszútávú mellékhatásai. Egyik sem 100%-ban biztonságos. Nagyon kis esetben lehetnek/vannak mellékhatások. De ahogy a szakértők mondják, ez messze nem azonos a megfertőződéssel járó kockázatokkal. Ha úgy vesszük, akkor a kisebbik rosszat választjuk, de ezt nem lehet igy nézni. A kártyával menőzés meg az adott ember hülyesége. Igen, újra is lehet fertőződni, ezt is elmondták. De mi sem istenítjük a kártyát. Ez is csak egy eszköz, amit lehet használni. Ha meg nincs neked, akkor logikusan nem is tudod használni az adott dolgokra.
2021. ápr. 6. 08:28
 18/20 anonim ***** válasza:
65%
Ez az!Mondom a menőzéstől kell hánynom nem attól ha valaki normálisan kommunikál mint például Te 16-os!Más ha valaki így beszél és nem úgy mint egy idióta.Mert nem lesz senki sem hallhatatlan a csodás vak-cinától sőt....Egyre többen kerülnek kórházba utána mert elkapják már oltás előtt mert nem tesztelnek az észlények az oltópontokon hanem csak futószalag szerűen oltanak mint az állatokat és oda csődítenek sok embert ami szintén nagyon gáz és az Astrát se véletlen nem használják egy ideig nem egy országban.Ezek után szerinted?
2021. ápr. 6. 08:37
 19/20 anonim ***** válasza:
78%
Az oltás előtti tesztelésnek volna értelme. Egy gyorsteszt szerintem nem fájna senkinek.
2021. ápr. 6. 08:41
 20/20 anonim ***** válasza:
79%

Így igaz.Muszáj volna előtte egy teszt mert sokan kerülnek nagyon rossz állapotba emiatt.De erről nem szól a fáma.Érdekes.Csak azt tudják erőltetni hogy oltass és ne gondolkozz,pánikolj csak....

Ezért nagyon haragszom és undornak tartom így kezelni egy oltási kampányt és hogy lélegeztető géppel fenyegetőznek sokan🤢🤢

Nem kötelező elvileg....

2021. ápr. 6. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!