Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A külföldi magyarok miért nem...

A külföldi magyarok miért nem költöznek Mo.-ra?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok, akik Erdélyben, Szlovákiában élnek és lenézik őket, mint nálunk a színesbőrűeket, pedig csak annyi bűnük van, hogy magyarnak tartják magukat (azok is).

Kérdem én, nem lenne egyszerűbb hazaköltözniük Mo.-ra? Amúgy is magyarnak tartják magukat, Magyarország pedig ott van a szomszédban, tehát nem arról van szó, hogy messze lennének és ezért nem tudnak Mo.-ra jönni. Miért jobb, hogy kint maradnak Szlovákiában és egymás életét keserítik meg?

2021. márc. 13. 15:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekik az az otthonuk. Odaköti őket a múltjuk. Teljesen joguk van hozzá, hogy ott éljenek, ahova a szívük húzza, hiszen az az ősük földje. Egyébként így is sokan eljönnek ide, határon túli magyarok. Ami szerintem aggasztóbb, mert akkor ott egyszer csak majd elfogynak, és nem lesz, aki tovább vigye a kultúránkat, hagyományainkat, nyelvünket stb. És igen, a politika meg a média nagyon felfújja, hogy ott mennyire utálják meg bántják a magyarokat, de a legtöbb esetben békésen megférnek egymás mellett.
2021. máj. 2. 21:01
 12/15 anonim ***** válasza:
Miért költöznének? Nekem pl. van ismerősöm aki a 2000-es evek elején költözött Magyarországra Erdélyből viszont pár éve visszaköltözött mert azt mondta hogy már ott jobb fizetést is kap, szóval akkor miért maradna itt? Ráadásul sokan lerománozták, pedig színtiszta magyar
2021. máj. 3. 21:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Mert miért akarnának orbánisztánba költözni? Gyakorlatilag csak az ukránoknak rosszabb.
2021. máj. 28. 14:02
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek Orbán szúrja a szemét Magyarországon, ne csináljuunk már úgy, mintha mindenki csak holmi politikai nyávogás okán maradna külföldön. Nem így van. Idegesítőek a magyarok, ez a fő ok, ahogy fentebb és korábban is írtam, lopni szerettek, hazudozni, veretni, de úgy hogy közben kis disznószemeitek élesen villognak mindenkire fétékeny gyűlölettel, aki bármi újítót javasol vagy akár csak gondol. Imádtok mellverdesni és önértzeteskedni a semmire, de valójában a saját családjaitokért sem álltok ki. Mindent meg kell oldani "okosba", akkor is, merő kisstílű tolvaj-virtusból, ha a teljes profit sokkal nagyobb és stabilabb is hosszú távon ha esetleg megpróbáltok NEM lopni az első adandó alkalommal. Nem "rafkós" a magyar (és nem vagyok biztos benne, hogy valóban holmi cigány kisebbség ilyetén érdemeire akar ezzel hasonlítani szegénykém mikor "okosba" vált), csak rövidlátó, kisszerű, és földhözragadt.
2021. júl. 18. 23:57
 15/15 Kecske_bak válasza:
Szis kérdező,Szlovákiai Magyar vagyok. Ez a téma komplikált. Az,hogy lenéznek minket a területtől függ. Keleten,észak felé agresszívabbak,és ahogy mondod,lenézőek az emberek. De itt dél és nyugat felé szeretőek és barátságosak az emberek. És arról,hogy miért nem megyünk haza...ez az otthonunk. Ha külföldön vagyok és találkozok egy szlovákkal ugyanolyan boldogságot vált ki bennem,mintha egy magyarral találkoznák.
2021. dec. 3. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!