Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha beleszámoljuk a közmunkások...

Ha beleszámoljuk a közmunkásokat és a fizetés nélküli alkalmazottakat, akkor már több a munkanélküli mint Gyurcsány idején?

Figyelt kérdés

Fél milla tisztán munkanélküli van. A közmunkát én nem számítom munkának csak a statisztikák, ugyanis ezt az összeget Gyurcsány idején ingyen megkapták szociális segítség gyanánt, és a közmunkások sem termelnek hasznot, GDP-t, tehát mondhatjuk munkanélkülinek. Azon kívül módosítottak a munkajogi törvényen, most már korlátlan ideig lehet valaki munka nélküli szabadságon, úgy hogy fizetést nem kap és 0% támogatás jár az államtól, tehát nincs bevétele, de hivatalosan dolgozónak van bejelentve. Én ezeket is munkanélkülinek számolom.

Tehát ha így összeadjuk ezeket, akkor a valódi munkanélküliség elérte vagy meghaladta már a Gyurcsányi csúcsot?

2021. márc. 11. 20:00
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
0%

#30 Szóval összehasonlítod egy veszprémi, ki tudja merre levő bérlet díját egy budapestivel, ami majdnem 3-szor akkora lakás.

Aha.

2021. márc. 12. 11:31
 32/36 anonim ***** válasza:
60%

Mi a problémád? Te kértél számokat. Tudod, az összehasonlítás mögött egy jó kis történet van, amit ha nem lennél ennyire lenéző, talán meg tudnál majd érteni, de ahhoz le kéne szállnod a magas lóról.

Veszprémben miért nincs munka? Miért kell BP-re jönni? Ugye ez a kérdés felmerült-e benned? Vagy erre már nem tudsz frappánsan lenézően válaszolni?

Igenis probléma, hogy a vidék elhal és vízfejű az ország. Igenis baj, hogy az ország többsége Budapesten kénytelen dolgozni.

2021. márc. 12. 12:02
 33/36 anonim ***** válasza:
60%

Ma Veszprémben az ajánlott fizetés 260 nettó. Több mint 10 év után.

És az albérlet 80+ rezsi.

Tudod, Fideszesek támogatják az AIRBNB-t ,és tiltják az Übert. Az über a magyaroknak is jó, az AIRbnb csak a külföldieknek és a tulajdonosoknak (akik szintén nagy részt külföldiek). De ezt a kormánynak nagyon fontos, hogy nehogy a magyarnak legyen jó.

2021. márc. 12. 12:04
 34/36 anonim ***** válasza:
#32 Nem, nem én kértem a számokat. De ez az összehasonlítás olyan, mintha én azt mondanám hogy bezzeg 25 évvel ezelőtt mennyi pénzt tudtam magamra költeni a fizetésemből és most mennyit. Közben meg nem venném figyelembe hogy azóta nem lakásban élek hanem házunk van és mellékesen 3 gyereket is eltartunk.
2021. márc. 12. 12:47
 35/36 anonim ***** válasza:

#33 A fideszesek nem támogatják az AIRBNB-t, az egy létező szolgáltatás amit ráadásul éppen az elmúlt években próbáltak meg jogszabályokkal szigorúbb környezetbe szorítani. Az Über pedig pont hogy az embereknek nem volt jó. Hiszen a taxisokat szorította ki arról a piacról ami az ő munkahelyüket jelentette és egy olyan "szolgáltatást" kaptak helyette az emberek ami mögött nem volt az a háttér amit egy taxisnak teljesítenie kell. Az Übert nem tiltották be, csupán kötelezték a céget arra hogy éppen úgy feleljen meg az utasszállítás törvényi előírásainak, mint a taxisoknak kötelező. Ezt már nem vállalta fel a cég, mert pontosan azért érte meg nekik, hogy ezt nem kellett teljesíteni.

Ez pont olyan mintha összehasonlítod azt hogy a feketén dolgozó kisiparos mennyit kér el a munkájáért meg aki legálisan végzi azt el számlával. Persze hogy olcsóbb feketén dolgozni, hiszen nem fog adózni utána. csakhogy onnantól a megbízót már nem is védi semmi, sem garancia nincsen sem más.

2021. márc. 12. 12:52
 36/36 anonim ***** válasza:
Gyurcsány idejében minden jobb volt nem vitás
2021. márc. 19. 23:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!