Magyarországon a politikusaink miért csinálhatnak bármit a közpénzzel?
Pár napja hallottam a hírt hogy Japánban az Abe miniszterelnök fiát azért állították bíróság elé, mert közpénzből kifizetett ki egy 60.000ft-os vacsorát.
Eközben a mi politikusaink annyit lophatnak amennyit akarnak. Miért ennyire elb*szott rendszerünk van?
"9. bár nem nekem szól, de mivel egyetértek az 1-essel, ezért kifejteném, hogy ha a lakosság (szavazók) fele annak ellenére szavaz rájuk, hogy tudják, lopnak, csalnak, hazudnak, akkor igenis lehet azt mondani, hogy szánalmas és megérdemlik. Mert a lakosság szavaz. Be lehet helyetesíteni szavazókra ha jobban tetszik. De miért is szánalmas az, aki elmegy és szavaz Európa legkorruptabb, leghazugabb politikusai ellen, de ő egyedül, vagy az ország felével együtt is kevés, hogy leváltsa, hiába próbálkozik, mert vannak, akik boldogak ezekkel, az ország elmúlt 10 évbeli helyzetével? Az ország fele boldog azzal, ami az elmúlt 10 évben történt és nem akar változást. Ez igenis szomorú és igenis a lakosság tehet róla. Ki más tehetne?"
2018 ban rájuk szavaztam így valamennyire engem is oltogatsz de soha többé nem szavaznék már rájuk. Úgyhogy ma nem vagyok már "szavazó", a mai szavazókra értetted csak? Visszatérve az első kommentre, sokszor írnak itt ilyet de ők a tüntetésekre gondolnak, nem a szavazásra. Arra írtam, hogy sokak szerint meg kéne mozfulni ellenük de ők nem mozdulnak, pedig szerintük a magyar az puhapöcs.
Nem csak a ma rájuk szavazókra értem. Nem azok miatt kerültek hatalomra, akik jövőre rájuk szavaznának, hanem azok miatt, akik legutóbb rájuk szavaztak. Az emberek nagy része csak a saját érdekét nézi, amikor eldönti, hogy melyik pártra szavaz. Pl. neki kell CSOK, ezért a fideszre szavaz, nem érdekli ha szétlopják az országot, csak az érdekli, hogy ő kapjon CSOKot. Vagy a másiknak ingyen sör kell, ezért arra szavazna, aki azt ígéri, nem érdekelné ha az ingyen sör miatt mondjuk be kellene zárni egy rakás iskolát, neki nincs gyereke, nem érdekli. Vagy a másik meg azért, mert minden év végén kap 5000Ft-os bözsiutalványt. És még sorolhatnám. Ezért kerülhet a fidesz újra, mert ahogyan a fidesz is a maga pecsenyéjét sütögeti, a választók jó részét is csak saját maga érdekli és nem szavazna olyan pártra pl. amelyik bevezetné a többkulcsos adót, mert mondjuk hiába költené az országra a plusz bevételt az állam, ha az ő (egyébként is átlagtól jóval magasabb) fizetése csökkenne akár 1000Ft-ot is, akkor ő nem szavaz olyan pártra.
A fentiek példák, nem jelenti, hogy nem támogatnám az ingyen sört, vagy támogatnám a többkulcsos adót, de azt se jelenti, hogy nem. Ezt csak hozzáteszem még mielőtt egyesek ezeket találnák a legfontosabbnak a mondandómban...
"Nem csak a ma rájuk szavazókra értem. Nem azok miatt kerültek hatalomra, akik jövőre rájuk szavaznának, hanem azok miatt, akik legutóbb rájuk szavaztak."
Nyilván nem a jövőbeli szavazójuk miatt vannak hatalmon de akik egyszer rájuk szavaztak (vagy többször), mára lehetnek Fidesz ellenesek is mint pl én.
Ja, hát akkor én holnap levágom valakinek a lábát, de aztán megbánom és jó útra térek. Akkor a levágott lábúnak jobb lesz?
OK, hogy fidesz ellenes lett, aki korábban rájuk szavazott, de az nem változtat azon a tényen, hogy ők segítették hatalomra a fideszt és miattuk tart ott az ország, ahol. Ezt visszafodítani már nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!