Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobban élsz, mint a szüleid?

Molnarmarcell21 kérdése:

Jobban élsz, mint a szüleid?

Figyelt kérdés

Amikor a szüleid annyi idősek voltak, mint te most, ők hol tartottak az egzisztenciájukban? Volt autójuk, lakásuk, nyaralás, megtakarítás? Magasabb társadalmi pozícióban voltak, mint te most?

(Ami engem illet, amikor a szüleim annyi idősek voltak, mint én most, volt két nagyobb gyerekük, új autójuk, belvárosi lakásuk. Egyikük szakmunkás volt, másikuk olyan szakot végzett, amit ma "büfészakosnak" csúfolnának. Évi egy Balatonra futotta.

Én két diplomával vagyok alsó szintű vezetői pozícióban, tehát előrébb tartok náluk társadalmi rangban, de autót és lakást csak nagy áldozatok mellett tudnék venni, a nyaralásra szánt pénzt is meg kell alaposan fontolni és egy gyerek is lemondásokkal járna.)

2021. márc. 10. 22:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
77%

Rosszabbul.

90-es évekbe már egy érettségivel, alapfokú nyelvismerettel felvettek jobb munkahelyekre is, kisebbek voltak a különbségek, az emberek összetartóbbak voltak.

Szüleim 25 évesen külön éltek, építkeztek, volt autójuk, anyukám velem volt terhes, tervezgették az életüket.

Hiába tanultam, pályakezdőként tapasztalat nélkül nem szinte alig találtam munkát, a fizetésből ha nem spórolok mint állat épp hogy kijövök, nem tudok eleget félrerakni. Sose lesz saját lakásom, ebbe már beletörödtem. Nem merek nagyot álmodni, befejeződött a rendszerváltás, mai viszonyokban stabil a felállás, aki gazdagnak születik az gazdag marad, a szegényeknek meg szinte lehetetlen kitörni.

2021. márc. 11. 13:14
 12/12 anonim ***** válasza:
51%

Ma nem lehet Magyarországon általános jólétről beszélni!

Egy nagyon vékony réteg Nyugat-Európai színvonalon él, de másfél millióan a nyomor szintjén!

Ez az Orbán-féle illiberális baromság soha nem fog gazdag és boldog országot eredményezni: ez egy zsákutca! Orbánnak mennie kell!

2021. márc. 12. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!