Ha az ellenzéki összefogás győz, akkor legalizálhatják a marihuánát?
Most ugye a UN. értekezleten Japánba a Szijártó eléggé ellene volt.
Igazából irtó ciki volt kb csak mi szavaztunk nemmel a reschedulingra.
Népszavazás ?
Amerikában is a legtöbb államba ez volt most.
Szavatál h Trump vagy Biden, meg hogy fű nem fű.
Mondjuk igen, jó kérdés hogy itt a hazai gerontokrácia mire szavazna.
nem legalizálnám a füvet, hanem ellenőrzött körülmények köze szorítanám.
Ez az alábbi módon történne
1, orvosi céllal lehessen felírni, nagyon erős szabályok szerint - lásd pl. ritalin
2, a függőknek adnék minden nap, ezt a státust megszerezni viszont szigorú orvosi és pszichológiai vizsgálatok útján lehetne, és muszáj lenne ambuláns kezelést igénybe venni hozzá, hogy lehetőleg változzon a helyet.
3, Dekriminalizálnám a használatát, és heti 1g-ot bárki vehetne.
Ezen kívül egyéb drogokat is dekriminalizálnék, mint pl. MDMA, Amfetamin, LSD, stb.
A cél az lenne, hogy ezek a szerek valódi előnyükben legyenek felhasználva, ez pedig szigorúan egészségügyi dolog. Az, hogy Petike, 16 évesen úgy érzi neki buli minden nap bedjangázni nem jó dolog. Persze, nem alkoholista, nem agresszív, letudja (reméljük) írni a nevét betépve is. Nem hal meg, nem lesz nagy baja. Viszont, ha így folytatja, akkor jelentősen nő meg a mentális zavarok kialakulásának veszélye.
A probléma a legalizáljuk ötlettel általában az, hogy a többség esne a másik végletbe, ami beláthatatlan kockázatokat rejt. Egyetlen egészséges embernek sincs szüksége arra, hogy füvet szívjon.
Petike 16 évesen most is megoldja, és akkor is megfogja ha legál.
Talán annyi a különbség hogy nem valami szintetikus biofűre talál rá.
Aki a leghangosabban mondja hogy be kell tiltani, annak kellene a leginkább szívni.
Nyilván mint ahogy mértékkel az alkohol is egy vihető dolog, ugyanaz simán mehet a fűvel is.
Amúgy CBD legális is ugye, de mondjuk ha esetleg vaporizálni szeretnéd direktbe a virágot, akkor ott már lehetnek félreértések.
Mert azt megnézem ahogy elmagyarázod a biztos úrnak hogy ez bizony CBD fű és csak 0.2 alatt van benne THC.
Illetve ugyanúgy a postán jön mint bármelyik másik DW csomag, tényleg honnan lehet tudni hogy legál, vszeg ugyanúgy megütöd a bokád.
Szóval ezért mondom azt hogy ez a picit engedem picit nem ez *****.
Szépen legalizálod, lehet dohi boltba árulni, rádobnak 80% adót és kész.
Felnőtt embereknek hogy mondhatod meg hogy mit csináljon a testével amíg azzal másnak nem árt ? Ez miért a kormány problémája ?
Azért a kormány problémája, mert amikor pistike 16 évesen beszív minden nap, 26évesen már a TB pénze megy rá, mert nonstop pszichiátrián lesz, depresszió, szorongás, insomnia, személyiség zavarok, bipoláris affektív zavar miatt. Nem mindenki, természetesen ennek az aránya "alacsony", viszont, amint nem magad nézed, hanem a nagy összességet, rájössz, hogy ez millió kiadás, és nagyon sok elbaszott élet.
Az alkoholos szembeállítás nem működőképes, én nem vagyok 1bites, te se legyél. Valószínűleg sokkal több füvet el is szívtam már, és valószínűleg régebb óta figyelem, hogy az összes barátom mára már küzd valamilyen mentális problémával, mert ment a szívogatás állandóan.
Ha téged a rendőr előállít, mert kábítószer gyanús anyagot talált nálad, ő azt köteles bevizsgáltatni, és, ha a megengedett mennyiségben lesz benne a THC, akkor nem indítanak eljárást. Ez evidencia, nem?
Pistikék mindenféle konstrukció, rendszer mellett vannak / lesznek.
Nem tudom elfogadni azt hogy politikusok korlátozzák hogy mit tehetek és mit nem a saját testemmel. A legrosszabb esetben is csak magamban okozok kárt.
Egy olyan kompromisszumot el tudok képzelni hogy a fogyasztás, és pár növény miatt nincs semmi retorzió.
Magyarul ne legyen legális, de ne is legyen üldözött.
Alkohollal is simán meg tudod azt csinálni hogy nullára csökkenti az agysejtek számát ha 16 évesen kezded. Csak ugye az már-már a kultúránk része. A 80 fokos kerítésszaggató párolása alapvető "nemzeti jog".
Amit utolsó bekezdésben írtál jól hangzik, bízom benne hogy a gyakorlatban is így működne.
Meg sem hallottad az első mondatot, igaz?
A te testeddel azt teszel amit akarsz, jó oké.
Akkor felteszem a kérdést, az a fiatal srác, aki 15évesen neki áll füvezni, mert "jobb, mintha alkoholt inna", aztán 18-19 évesen örül, ha egy érettségi összejön, mert azt azért te sem tagadhatod, hogy a füvezés általában együtt jár a társasági élet igen jelentős priorizálásának, ami jellemzően a normális élet kárára megy. Ezenfelül, akárki-akármit is mond, de kevésbé lesz az ember tevekény, elalszik pár órán belül, kevésbé fog az agya, mikor bevan, stb. Aztán nem elég, hogy az iskola nem fog úgy sikerülni, ahogy, ráadásképp jelentős esélye lesz rá, hogy később mentális problémái lesznek. Ezek együttesen jelentős kiadás az államnak, mert
1, adóban kevesebbet fog majd fizetni, mikor rosszabb munkája lesz
2, egésszsügyi kiadásai lesznek
Mondhatnánk, hogy ezt fedezné egy adózott fű, de én meg azt mondom, hogy legyen elég mindenkinek heti (de akár havi) 1gramm belőle, és kész.
Az alkoholt mondtam, hogy hagyjuk, nem vagyok 1 bites, nekem nem az a 2véglet létezik, hogy fű vagy alkohol, tiltás vagy legalizálás, fekete vagy fehér. Nem érdekel az alkohol, régen betiltottam volna a picsába.
A drogok gyógyszerek. A fű remek fájdalom csillapító, és sorolhatnánk sokáig, hogy mi mindenre LEHET alkalmas. De egy egészséges emberbe nem való. Nem véletlen az, hogy erős korreláció van az aktív marihuana használat, és a depresszió rizikója között, szorongás, személyiségi zavarok, emésztési problémák, stb.
Amire te gondolsz egyébként dekriminalizáció. Azt írtam én is, ha valaki annak ellenére is vett 3gramm füvet, hogy orvos felírhatja, ha szükséges \ heti 1g-ot kaphat, akkor sem indítanék ellene büntető eljárást. Kapna egy szabálysértést, egy 10ezres csekket mondjuk, + elterelést. Kész, passz. Értelmetlen bűnözőket csinálni a füvesekből, de az is ugyan annyira értelmetlen, hogy orrba-szájba lehessen füvezni. Nincs rá felkészülve a társadalom.
Ezt pl. hallhatod a Zacher vs Puzsér előadásban is, ahol erről beszéltek. Zacher is elmondja neked, hogy hát oké, nincs baj a fűvel, de a társadalom nem elég érett hozzá, nem tudja használni. Tudni kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!