Nagyon sok a kivétel, túl sok. Így tényleg nem fog csökkenni a fertőzött szám. Lehetséges, hogy áprilistól így újabb szigorítások lesznek?
Egyrészt a szigorítások túl enyhék, minden hülyeség nyitva lehet:
barkácsboltok, állateledel boltok, lottózók, dohányboltok, elektronikai szaküzletek stb. Gyakorlatilag vicc az egész. Másrészt a magyarok ott játsszák ki a rendszert, ahol tudják, nem veszik komolyan a vírus elleni küzdelmet.
A maszk meg nem véd semmitől, ez már eddig is bebizonyosodott. De még az oltás sem. A futár meg úgy terjeszti a mutánsokat mint a leprát, mert hogy még azokat a szolgáltatásokat sem tiltották be potom 2 hétre sem. Nehogy a magyarnak saját magára kelljen pár napig főznie óó nem.
Ha nem enyhülnek, sőt növekszenek így is az eset számok, és mondjuk 10k fölé nő a napi átlag új fertőzött és 200 fölé a napi halálozás, akkor áprilistól jöhetnek igazán komoly szigorítások és tényleg kijárási korlátozás egész napra?
Valahogy ki kell húznia O1G-nek a választásokig a rendkívüli állapotot, hogy szabotálhassa az előválasztást, majd a választást.
Hogy ezt hogyan kivitelezi azt nem tudom, de erre megy ki a játék.
Túl enyhék szerintem is.
Meg már szinte követhetetlen.
A tavaly tavaszi érne valamit.
Két hétre leállhatna szinte minden,talán még a futárszolgálat is.
Két hét után pedig a tavaly tavaszi:
ápr.07-től suli
drogériák,êlelmiszerboltok,patikák nyitva maradhatnának,a többit lehetne online rendelni.
Irodai munka: kötelező home office.
Így nem tudom,mi lesz,de sztm a helyzet most sem jó.
Ebben a körben a ruha,cipőboltok,fodrászok,kozmetikusok,körmösök szívtak.
Csak szólok, hogy az állateledel is "élelmiszer" - csak a kutyának. Más kérdés, hogy a legtöbben meg tudnák oldani, hogy 2 hétre való tartalékuk legyen (nálunk is van, még több is), de legyünk őszinték, 2 hét semmire nem lesz elég.
Barkácsbolt: sok embernek tényleg nem kellene ott egymást taposni, de ha pl. csőtörés van, a vízszerelő is odamegy..., csak egy példa.
Dohányból is lehetne előre vásárolni, de a dohányosok nagyon kiakadnának, és megint nem mindegy, mekkora a valós időtáv, amire tervezünk.
A lotto tényleg felesleges.
Elég sokminden bezár majd.
Ez már rég nem a nyugdíjasokról szól.
Amúgy utolsó,jelentettem a válaszod.
Azért írtam,interneten lehessen rendelni ilyen dolgokat,amúgy a legtöbb boltban (Lidl,Aldi) van állateledel is.
Két hétig ehetné azt a kedvenc.
#12 vagyok:
Mosolyogva olvasom, ahogy a részleteket elemezve és mérlegelve próbáltok logikai összefüggést találni azokban, amikben nincs. Ezt azért szeretnétek megtalálni hogy kiszámíthatóvá váljon a "rendszer", és így biztonság-érzetet kapjatok.
Ajánlom figyelmetekbe Occam borotvájának elméletét: [link]
Ennek tükrében pedig a #12-es válaszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!