Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miert csak itthon okoz ekkora...

Miert csak itthon okoz ekkora felhaborodast?

Figyelt kérdés

Elnezve a facebook kommenteket es a barataim reakciojat, mindenki nagyon ki van akadva az uj korlatozasokra. “Ehen fogunk halni, minden ugy sz** ahogy van, Orbanek lopkodnak es csak ebbol profitalnak (amit nem egeszen ertek, hogy a ketto hogyan fugg ossze), illetve szet van trollkodva az osszes kommentazekcio meg tele van utalkozos, fidesz ellenes kommentekkel.

Vannak amerikai es osztrak barataim. Naluk valahogy nem ekkora tema, ok mondjak, hogy oke, ez van. Pedig pl. Ausztriaban meg majdhogynem durvabbak is a korlatozasok..

(Nem vagyok nagy fideszes, csupan kivancsi. Nekem inkabb az jott le, hogy a lenyeg, higy a fidesz megint rossz)

2021. márc. 6. 00:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk az se mindegy, hogy Ausztriában vagy az USA-ban az állam vastag segélyekkel támogatja folyamatosan az embereket és a vállalatokat, senki nem áll éhenhalás szélén, mert ott nem stadionra meg a haverokra verték el az adóforintokat, hanem van az államkasszában öszeg fedezni ezeket. Nálunk meg Orbánék csak elvonásokat eszközöltek a nemfideszes önkormányzatoktól, támogatást meg csak Rogán meg Mészáros kapnak, ők mondjuk milliárdokat továbbra is, sokan meg lassan éhen halnak, mert a magyaroknak 0 Ft támogatást nyújtott Orbán a járvány kezdete óta, holott többek között erre lenne a kormány, hogy vészhelyzetben segítse az embereket. Ebből is látszik hogy itt királyt választottunk (már aki, én ezeket biztos nem), és nem államfőt meg kormányt. Adóztatás továbbra is van, ÁFA továbbra is világrekord mindenre, de bértámogatás nuku, segély nuku, melózni meg nem lehet ugye sok szektorban, a kórházakból most zavarták el még a maradék orvost aki volt... Nem csak az itt a gond hogy be vagyunk zárva. Az is szar, de nem mindegy hogy csak simán otthon kell ülnöd és lesned a tévét, mert az állam segít a nehéz időkben is és így védve vagy, vagy mondjuk maholnap éhenhalsz mert elfogyott a pénzed.
2021. márc. 6. 01:41
 12/19 anonim ***** válasza:
52%
#11 Két dolgot tennek hozza. Egyik, az EU dolgozok at senki sem kuldte el, tovabba nem a maradek tavozott, csupan 5%, ami eleve ku_va sok, most meg foleg, de ne torzitsd az aranyt, nincs erteleme. A masik, a nemet meg az osztrak pont azert tud otthon az allam penzen TV-zni, amiert mi nem. Azaz a mi es a tobbi kelet-europai orszag embereinek a munkajan.
2021. márc. 6. 01:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert itthon a támogatás sem annyi, mint Ausztriában. Most pl. bezárták az általános iskolákat és az óvodákat, de a tavalyival ellentétben most ügyeletet sem biztosítanak annak, akinek muszáj lenne dolgoznia. Emiatt a fizetése kiesik, konkrétan mehet fizetés nélküli szabira vagy rendesre, de akkor az év többi részére már tuti nem marad vagy esetleg, ha jó fej az orvosa, táppénzre, ami a fizetés 60%-a. Na ezért!
2021. márc. 6. 09:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Nyilván azoknak, akiknek nincs gyermekük, esetleg már nagyok vagy könnyen megoldható a segítség, nem sok problémájuk lesz ebből. Nekem is van ilyen ismerősöm, egyedülálló, a munkája szerencsére megmaradt, ő csak annyit érzékel az egészből, hogy kevesebb boltba mehet be két hétig. Ennyi. De sajnos sokakat fájóan érint. (10-es vagyok)
2021. márc. 6. 09:22
 15/19 anonim ***** válasza:
Elnézést, rosszul írtam, 13-14-es voltam még én. :)
2021. márc. 6. 09:23
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert az olyan országokban mint mondjuk Ausztria az emberek simán kibírnának egy évet is totális lezárárossal, mert rendelkeznek annyi tőkével. Ellenben Magyarországon az emberek nagy része egyik napról a másikra él.
2021. márc. 6. 14:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Magyaroknak elfogytak a tartalekok vagy nem is voltak

Nyugaton talan jobb a helyzet

2021. márc. 25. 15:08
 18/19 anonim ***** válasza:
11-es: Ezt hol álmodtad? Auszttriaban sa kapta meg mindenki a megígért pénzekt, ott is egyre több családnak nehezebb. Generációk óta fennálló családi vállakozások, mint pl éttermek mentek és menenk csödbe, a fodrászatoki, szépségszalonok közül is sok csödbe ment. Ott se osztogatják olyan bövena támoigatásokat mint ahogya baliib sajtó beállítja
2021. márc. 25. 15:40
 19/19 anonim ***** válasza:

#11!

Ugye te sem gondolod komolyan, amiket írtál?

Gyakorlatilag egy szó sem igaz az irományodból.

2021. márc. 25. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!