Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kizárása előtt pár...

Miért kizárása előtt pár nappal lépett ki a Fidesz a Néppártból? Ha engem ki akar rúgni a főnököm, ezért 1 nappal előtte felmondok, akkor én lesz a hős?

Figyelt kérdés
2021. márc. 3. 15:27
1 2
 11/19 Koplárovics Béci ***** válasza:
74%

"Ha engem ki akar rúgni a főnököm, ezért 1 nappal előtte felmondok, akkor én lesz a hős?"

A többi csavarhúzó előtt biztosan.

2021. márc. 3. 15:54
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

#10!

Csak az a gond, hogy fogalmad sincs, hogy valaha is kitették volna a Fideszt. Ahogy ezt senki sem tudja.

Azt tudjuk, hogy Orbán megírta nekik, hogy ha megszavazzák a módosítást, amit terveznek, akkor kilép.

Erre változtattak, tehát nagyon nem akarták őt napokon belül kitenn a Fideszt.

De téged elkerülnek a tények.

2021. márc. 3. 15:58
 13/19 A kérdező kommentje:

12

Akit nem zavarnak a tények az te vagy!

Azért fenyegetőzött Orbán, hogy kilépnek, ha elfogadja a frakció a módosítást, mert tudta, hogy az a fidesz kizárása miatt készült. Annyit változtatott a Néppárt, hogy feles többség helyett 2/3-os többség kell, hogy az összes fideszest kitegyék.

Tudta Orbán, hogy ez a 2/3-os többség is simán meglesz, így az első adandó alkalommal ki lesznek rakva. Ezért léptek ki, megelőzendő a megszégyenítést.

2021. márc. 3. 16:12
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

Ha a Fidesz annyira nem értene egyet a Néppárttal, akkor már rég kilépett volna.

Ha a Néppárt nem akarja látni a Fideszt, akkor már rég kidobták volna.

Ez csak politikai cicaharc. Majd mindenki szépen előadja a saját meséjét, amiben győzött.

"Engem nem lehet felfüggeszteni, önként felfüggesztem magam!"

"Engem nem lehet kirúgni, felmondok!"

"EPP elérte célját, sikeresen megszabadult a Fidesztől."

2021. márc. 3. 16:14
 15/19 anonim ***** válasza:

#13!

Pontosítsunk!

Az "Annyit változtatott a Néppárt, hogy feles többség helyett 2/3-os többség kell, hogy az összes fideszest kitegyék." nagyon nem pontos fogalmazás, hiszen eddig ez volt a szabályzatukban.

Tehát ezt a szavazást bármikor megtehették volna.

(Arról nem is beszélve, hogy a "az összes fideszest kitegyék" értelmetlen megfogalmazás.)

Ha fenyegtőzésnek nevezed, akkor szerinted fenyegetést jelent a Néppártra a Fidesz távozása. Ezért is képtek vissza a 2/3-os szabályukhoz.

2021. márc. 3. 16:38
 16/19 A kérdező kommentje:

15

Azt hittem legalább minimális mértékben tájékozott vagy ez ügyben, ha már tényekről beszélsz.

Eddig a néppártból csak úgy lehetett több képviselőt kitenni, hogy egyesével szavazni kellett mindenkiről. Ezt módosították arra, hogy már csoportosan (értsd: az összes fideszest) is eltávolíthatóak emberek 1 szavazással.

2021. márc. 3. 18:46
 17/19 anonim ***** válasza:

16

Pontosítsunk tovább: a frakcióból léptek ki, a Néppártból még nem, ott föl van függesztve a szereplési joguk.

2021. márc. 3. 19:04
 18/19 anonim ***** válasza:

#16!

Ezért értelmetlen amit írsz, hiszen arról szó sem volt, hogy egyesével ki akarnák zárni az összeset. Azzal fenyegetőztek, hogy a Fideszt zárják ki.

2021. márc. 3. 23:13
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Pontosan amiatt volt az egész módosítás, hogy ne is kelljen egyesével ellene szavazni a képviselőknek, mert akkor egyesével meg kellett volna indokolni, hogy mi az ellen a képviselő ellen konkrétan a vád ami miatt ki akarják zárni. A módosítás viszont pont az jelenti, hogy nem kell személy szerint megnevezni az okot, elég ha magára a pártra kimondják az ítéletet és azzal az összeset ki lehetett volna zárni a képviselőik közül.
2021. márc. 3. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!