Miért kizárása előtt pár nappal lépett ki a Fidesz a Néppártból? Ha engem ki akar rúgni a főnököm, ezért 1 nappal előtte felmondok, akkor én lesz a hős?
"Ha engem ki akar rúgni a főnököm, ezért 1 nappal előtte felmondok, akkor én lesz a hős?"
A többi csavarhúzó előtt biztosan.
#10!
Csak az a gond, hogy fogalmad sincs, hogy valaha is kitették volna a Fideszt. Ahogy ezt senki sem tudja.
Azt tudjuk, hogy Orbán megírta nekik, hogy ha megszavazzák a módosítást, amit terveznek, akkor kilép.
Erre változtattak, tehát nagyon nem akarták őt napokon belül kitenn a Fideszt.
De téged elkerülnek a tények.
12
Akit nem zavarnak a tények az te vagy!
Azért fenyegetőzött Orbán, hogy kilépnek, ha elfogadja a frakció a módosítást, mert tudta, hogy az a fidesz kizárása miatt készült. Annyit változtatott a Néppárt, hogy feles többség helyett 2/3-os többség kell, hogy az összes fideszest kitegyék.
Tudta Orbán, hogy ez a 2/3-os többség is simán meglesz, így az első adandó alkalommal ki lesznek rakva. Ezért léptek ki, megelőzendő a megszégyenítést.
Ha a Fidesz annyira nem értene egyet a Néppárttal, akkor már rég kilépett volna.
Ha a Néppárt nem akarja látni a Fideszt, akkor már rég kidobták volna.
Ez csak politikai cicaharc. Majd mindenki szépen előadja a saját meséjét, amiben győzött.
"Engem nem lehet felfüggeszteni, önként felfüggesztem magam!"
"Engem nem lehet kirúgni, felmondok!"
"EPP elérte célját, sikeresen megszabadult a Fidesztől."
#13!
Pontosítsunk!
Az "Annyit változtatott a Néppárt, hogy feles többség helyett 2/3-os többség kell, hogy az összes fideszest kitegyék." nagyon nem pontos fogalmazás, hiszen eddig ez volt a szabályzatukban.
Tehát ezt a szavazást bármikor megtehették volna.
(Arról nem is beszélve, hogy a "az összes fideszest kitegyék" értelmetlen megfogalmazás.)
Ha fenyegtőzésnek nevezed, akkor szerinted fenyegetést jelent a Néppártra a Fidesz távozása. Ezért is képtek vissza a 2/3-os szabályukhoz.
15
Azt hittem legalább minimális mértékben tájékozott vagy ez ügyben, ha már tényekről beszélsz.
Eddig a néppártból csak úgy lehetett több képviselőt kitenni, hogy egyesével szavazni kellett mindenkiről. Ezt módosították arra, hogy már csoportosan (értsd: az összes fideszest) is eltávolíthatóak emberek 1 szavazással.
16
Pontosítsunk tovább: a frakcióból léptek ki, a Néppártból még nem, ott föl van függesztve a szereplési joguk.
#16!
Ezért értelmetlen amit írsz, hiszen arról szó sem volt, hogy egyesével ki akarnák zárni az összeset. Azzal fenyegetőztek, hogy a Fideszt zárják ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!