Számotokra a határon túli magyarok is ugyanúgy magyarnak számítanak?
Magyarabbak, mint mi vagyunk. És ez nem az ő erényük, hanem a mi szégyenünk, "belhoniaké".
Kivéve a parászka borókákat meg a hasonlókat.
Ez egy kényes kérdés.
Magyar, ha annak vallja magát, és legalább 1 szülője szintén magyar volt. Szerintem
De, azért én laktam együtt nem kevés ilyen "magyarral". És tudjátok mit csináltak? Megmondom én! Szavazni szavaztak, kikérték maguknak, ellenben a magyar - román meccsen a ROMÁNOKNAK szurkoltak, mondván ezért, és azért.
Szóval csak óvatosan, sunyibbak azok annál, mint sokan gondolják.
Szavazni ne szavazhassanak. Az szavazzon itt, aki itt fizet adót, és életvitelszerűen él itt. Kész, ez vitán felül álló kérdés.
Hülyeség! Jó hogy a románnak szurkol mikor az romániai magyar sportolókkal van tele!
https://www.youtube.com/watch?v=pZzL7bQANTM
Olyan aljas h romániai magyaroknak meccse lejátszák a román himnuszt!
14
Bizony, Mutu is nagy magyar, meg a többiek... :D Istenem
Magyarok.
Nem ők vándoroltak el, hanem a határokat úgy húzták meg, hogy leválasztották őket az anyaországról.
El kellene legalább olvasni a történelmet! Erdély mindig is magyar föld volt. Az ott élő magyarok magyarul beszéltek, beszélnek és fognak is beszélni. A kultúrájuk keresztény/magyar kultúra. Sőt, s legősibb az erdélyi magyar kultúra.
De a Délvidék, Felvidék, Őrvidék, Kárpátalja, Erdővidék (!) mind magyar anyanyelvi terület, eredetileg Magyarország része, tehát az ott élő magyarság is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!