Svédországban/Svájcban/Japánban miben másak Magyarországtól hogy ott nincsenek korlátozások?
#3 Értem. Azt mondd már nekem akkor kérlek, hogy ugyan mi a haszna egy ilyen "összehangolt fedősztorinak" Mire jó az a kormányoknak?
Mi lehet a jó abban hogy szinte az összes országban elvesztették azt a gazdasági hasznot, sikert amit az elmúlt években elértek? Hogy a kormányoknak olyan dolgokra kellett elkölteni a pénzt amiért a választóik nem dícsérni, hanem büntetni fogják majd őket a következő választáson?
Bármi hasznot, értelmet mondj már nekem, hogy miért is jó ez a kormányoknak hogy csinálják?
5,
Lehet olyan mértékű pénzeket/támogatást ajánlanak fel a Világ Gazdasági Fórum szervezete/IMF/EU hogy még így is megéri nekik a korlátozás.
De egyébként az okot nem tudom de nagyon furcsa hogy Bulgáriában Szerbiában stb rengeteg más országban nincsenek ilyen korlátozások.
"Szerbiai példát tudom leírni. Itt lazábbak a korlátozások, mint Magyarországon. Nincs beutazási tilalom, az éttermek nyitva lehetnek este 8-ig, utána elszállításra lehet rendelni. Konditermek, kocsmák mind nyitva vannak. Közterületen, tömegben kell maszkot hordani. Nincs kijárási tilalom este 8 után. Ugyanannyi vagy kevesebb fertőzött van, mint Magyarországon."
Ugyanez a helyzet Romániával is, lazább korlátozások és jobban áll az ország statisztikák alapján. Pandémia egyik felét M.O.-n töltöttem, most Erdélyben vagyok, nem igazán értem, hogy hogyan van ez. M.O.-n kb. értelme nem volt kimozduljak, itt pedig sokat járok társaságba és ahogy elnézem, más is így van ezzel.
@5
Remélni tudom csak, hogy hülyeséget beszélek és hogy nem igazodik be a teóriám, de lényegében arról van szó, hogy a vállalkozókat kivéreztetik, így az ő szektoraikat át tudja venni az állam, az egyszerű embereket pedig megfosztják önálló, szabad akaratuktól és csak dolgozni járhatnak el. Egy pöppet gyanús az a globális cenzúra is, amit például a YouTube és a Facebook is művel - persze, lehet mondani, hogy ezek csak internetes szórakoztatómédiai termékek, csak történetesen a legnagyobb piaci szereplők közt vannak és gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy interneteléréssel rendelkező emberek közül aligha van olyan, aki nem használja legalább az egyiket napi rendszerességgel. Ja, meg most már az állam is pénz- és börtönbüntetést szabhat ki ál- és rémhírterjesztésért (miközben a legnagyobb rémhírterjesztő maga az állam és az állami média). És ki is dönti el, mi számít dezinfónak? Hát... történetesen az állam... jééé, mintha már hasonlót olvastam volna Kínáról és Észak-Koreáról. Ezenkívül baromi jól jár Kína, a világ egyik vezető hatalma, baromi jól járnak a bankok, akik aztán nem szomorkodnak, ha mindenki eladósodik és az ő személyes rabszolgáivá válik, és nem szomorkodnak a gyógyszergyártók sem, akik valószínűleg eddig soha nem látott profitra tesznek szert.
Egyfajta orwelli disztópia van kialakulóban, ha úgy tetszik, és a döbbenetes, hogy rengetegen bégetve bólogatnak is erre. Érdekes, ha bizonyos internetes oldalak "ellopják" az adatainkat (vagyis reklámcélokra használják fel a nagy nagy vonalakban összefoglalt személyazonosságodat), akkor elkékült fejjel ordibálunk, de azért saját magunk lemondunk az alapvető emberi jogainkról, mint például arról, hogy nem munkavégzés céljából eljárunk otthonról? Na, szóval mást nem tudok elképzelni, mert indokolatlanul szigorúak a lépések egy szaros tüdőgyulladás miatt. Ha meg mégsem ez áll a háttérben (és még egyszer mondom: szívből remélem, hogy nem ez áll a háttérben) és komolyan ennyire rettegnek az emberek egy olyan betegségtől, ami az időseken kívül szinte senkire nem veszélyes és még az alapból is veszélyeztetett korúakat is beleszámolva is jóval 1% alatt van az elhalálozási aránya... nos, akkor tényleg keresztet vethetünk erre a beszari társadalomra.
NEM a #3 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!