Schiffer Andrást mostanság miért kedvelik inkább a kormányoldal szavazói, míg a sajátjai meg inkább bírálják?
Kövezzetek meg, de leírom a véleményem.
Azt állítani, hogy Sch. különutas politikus lenne, hát nem tudom. Nekem nem az a különutas, aki hun ide, hun meg oda dől. Ahogy az érdekei kívánják. Ha valóban különutas lenne, akkor olyan embereket képviselne (és nem is keveset), aki sem a kormánypártokra, sem az ellenzékre nem szavaz szívesen. De ő is csak a kettőhöz képest határozza meg magát, és nem kínál fel egy harmadik lehetőséget.
A stílusról is lehet vitatkozni, mert kifelé valóban nem, de a FB oldalán valami hihetetlen tapló módon reagál arra, ha valaki nem ért vele egyet valamiben. Ott ő sem vitaképes.
Illetve, azt hogy kikkel társul és kikkel alapít pártot az ember, azt megválogathatja. Mégis ő volt egy pártban Karigerivel, meg Jávorral, meg Szabó Timikével. Ami azt jelenti, hogy a legtöbb kérdésben egyetértettek (szerintem most is). Ő persze nem tehet arról, hogy nevezettek azóta milyen hitvány politikusok, de azért ne legyünk annyira naivak, hogy ezt ő akkor nem tudta, mivé lesznek, mi lakozik bennük. Ő is régen benne van a politikában és elég rafinált ahhoz, hogy ismerje az embereket, tudja, kikkel álljon össze.
Szóval nekem nem ő a hiteles politikus példaképe. Nekem nagyon visszás ez a "kivonulunk, de a partvonalról mégis belebeszélünk" - minden felelősség nélkül. Ahogy az érdeke éppen kívánja. Nem a te érdeked, nem az enyém - az övé. Semmivel nem különb érdekember, mint a többi politikus.
21
Így van. (Az utolsó mondat, gondolom csak az ellenzékiekre vonatkozott.)
Schiffer egy gondolkodó ember.
A prolik ezért utálják.
Sajnos amilyen szánalmas sok kormánypárti, olyan szánalmas sok ellenzéki is. Tehát, ha Schiffer hű az elveihez és mást gondol mint egyes ellenzéki politikusok, akkor rögtön Fideszbérenc lesz.
És igen, biztos ő tehet a 2/3-ról. Nem is Gyurcsány és a sleppje (akik ugye mindig Schiffert vádolják) akik jelenlétükkel folyamatosan akadályozzák az ellenzék megújulását. Azt nem is említve, hogy az első 2/3 egyértelműen Gyurcsányék hibája volt...
Ha Gyurcsány el se indul, akkor sincs 2/3... Sőt, talán összefogtak volna nélküle az ellenzéki pártok és még nyerhettek is volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!