Honnan lehetne megtudni részletesebb járványügyi adatokat?
Arra gondolok, hogy még a legelején amikor jöttek az első kiugró adatok, akkor elárulták, hogy X idősotthonban (pl. a Pesti úti Idősek Otthona) találtak sok fertőzöttet.
Ezt már ezer éve nem közlik, pedig hasznos lenne tudni, hogy teszem azt bizonyos városokban egy iskolában van most helyi szinten járvány, vagy valahol egy bolthoz köthetően, vagy bármi...térben és időben kicsit elhelyeznék a dolgot, az sokat segítene annak a megítélésében, hogy érintett lehettem-e, meg úgy egyáltalán mennyire uralkodjon el rajtam a hipochondria. :D
Akik csak azért jönnek ide, mert azt akarják közölni, hogy:
- ezzel pont az a céljuk, hogy bizonytalan legyek, mert a megrémült embert a legkönnyebb irányítani, vagy
- nincs is vírus, és ezért nem közölnek semmi adatot...
...az legyen kedves gyakoroljon önuralmat és ne válaszoljon. :)
Más, normálisabb országokban ezt regionálisan és nyíltan kezelik, vannak adatok annak ellenére, hogy a GDPR törvény az EU-ban egységes. Mert ugye itthon az adatvételemre hivatkoznak, ami nettó bullshit, mert senkinek a neve nem kell, hogy elhangozzon.
Ti szoktatok valahonnan máshonnan is tájékozódni?
Én az atlo.team/koronamonitor/ oldalt szoktam nézni még, az egész részletes, de regionális adat itt sem olvasható.
A hivatalos kormányzati koronavírus oldalon fent vannak külön a budapesti adatok. Azokból ki lehet matekozni a napi változást és az pl. a mai kiugró 2800-as adatból kiolvasható, hogy 400 környéke jut ebből egész Budapestre, ami nem egy egetrengető szám egy 2 milliós városban még úgy sem, hogy hetek óta csak 150-200 a napi esetszám. De akkor honnan "esett be" most ez a kiugróan sok új fertőzött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!