Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tűnik fel az emberek...

Miért nem tűnik fel az embereknek a médiapropaganda?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például az Origóra, ahol napi szinten riogatják az embereket az amerikai blm gyújtogatásokkal, stb., miközben például a románok már csak 20 eurónyira vannak tőlünk lemaradva minimálbérben, holott 10 éve majdnem csak a fele volt az övék a miénkhez képest. Pedig aztán ott is megy a korrupció, viszont akkor nálunk mennyire??

De persze Magyarország jobban teljesít, kár is elfeledni!

Egy átlag gondolkodni képes embernek miért nem tűnik fel a médiapropaganda, ferdítés, elhallgatás, megfélemlítés. Ennyire a hülyék országa lennénk?

2021. febr. 18. 00:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10-es vagyok: Illetve még egy dolog. Mindenkinek van egy egyedi világlátása, amibe bizonyos dolgok nem férnek bele.

És ha azt látja, hogy egy bizonyos híroldal folyton az ő világképe ellen beszél (pl.: vallásosak esetén ha túl sok egyházellenes hír jelenik meg egy oldalon; vagy LMBTQ szimpatizáns esetén túl sok melegellenes, vagy őket gúnyoló hír jelenik meg), az az embert végérvényesen elfordítja attól a híroldaltól és a másikhoz tereli.

Ezért tartom károsnak az identitáspolitikát, amikor mindenből fekete-fehér jellegű kérdést gyártanak és ha "nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy". És pont ezért tájékozódom minden oldalról (szélsőjobb, szélsőbal, liberális, konzervatív, tudományhívő, laposföldes, stb.), mert minden oldalon meg lehet találni azt a tartalmat, ami valószínűleg inkább igaz, mint hamis.

Arányaiban ez persze mindig eltérő lehet, illetve kell, hogy legyen az embernek egy szűrője, hogy az értelmetlen "zaj"-t ki tudja zárni.

2021. febr. 18. 08:34
 12/18 anonim ***** válasza:
44%
De a kormány propaganda sokkal durvább és rengeteget hazudik, szóval érdemesebb a baloldali forrásokat olvasni! Amúgy, az a úgynevezett baloldali propaganda, inkább független, mert a kormány és az ellenzékről is le írja a véleményét, az igaz híreket. Pl. HVG, 444.hu, telex.hu, index.hu. De vannak a kormány médiái: Origo, Mondiner, 888.hu, pesti srácok. Akik nem mondanak semmi rossz véleményt a fideszről, csak az ellenzék szidása megy! Még hozzá egy csomó hazugsággal, na ezek a szennylapok!
2021. febr. 18. 09:52
 13/18 anonim ***** válasza:
83%

Ahha...

A múltkori pesti választásokon a 444 lehozott egy cikket, aminek a címe az volt hogy milyen polgármester jelöltek közül választhatunk.

Egy rövid Fidesz szidás után csak a Karácsonyról beszélt, csak pozitívan, a többi jelöltet meg sem említette.

Az origo még mindig obijektívebb, hogy őszinte legyek a 444-nél rosszabb manipulatívabb portált aligha lehetne találni.

2021. febr. 18. 10:01
 14/18 anonim ***** válasza:
70%
Magyarország kormánya megbízásából!
2021. febr. 18. 10:13
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

Nem hiszem, hogy újsághoz érdemes kötni. Újságon belül is vannak tisztességesebb, meg kevésbé tisztességes újságírók is. Illetve nyilván tartaniuk kell egyfajta egységességet a külvilág felé, hiszen ezzel őrzik meg a "hitelességüket" az adott szekértábor felé.

Pont ezért van az, hogy ki kell tudni szűrni a lényeget, hogy például elfogadom, hogy részrehajlóan ír valamiről, de annak akkor utána tudok járni más forrásból is, akár külföldi lapokból (pl. amikor az egyik német lap Orbán interjúját közölték magyar lapok, akkor inkább felmentem a német lap oldalára és google translate-tel elolvastam magam, mert ugye egy félrefordított szó is félreértést okozhat).

(Bár az is lehet, hogy emiatt a folyton kutató és mindent kritizáló hozzáállásom miatt vagyok depressziósabb, mint az átlag)

2021. febr. 18. 10:44
 16/18 anonim ***** válasza:
76%

"riogatják az embereket az amerikai blm gyújtogatásokkal, stb., miközben például a románok már csak 20 eurónyira vannak tőlünk lemaradva minimálbérben"

Nem igazán értem, hogy a BLM tüntetések hogyan függenek össze a román minimálbérrel.3

2021. febr. 18. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert pont azt mondják nekik amit hallani szeretnének.
2021. febr. 18. 15:09
 18/18 A kérdező kommentje:

#6-osnak:

Ja, nyilván eközben nálunk nem volt infláció. Mérjük csak az életminőséget inflációban, ne is minimálbérben. Akkor hozzuk vissza a 10 évvel ezelőtti minimálbért, amiért elvileg ugyanennyit vehettél, majd menj ki vele külfölre és szembesülsz vele, hogy mennyit kaptál a pénzedért. Semmit.

#7-esnek:

Nyilván feltűnik, hogy mindkét oldal nyomja a magáét, a kérdésleírásomban egy példát említettem, ahogy ott is írtam.

#9-esnek, #10-esnek:

Egyetértek.

#12, #13:

Mindkét fél manipulálni akar, ezért kéne szűrni az információt és több helyről tájékozódni.

#16:

Nyilván sehogyan, csak arra akartam rámutatni, hogy vannak fontosabb, közelebbi, elszomorítóbb problémák is annál, minthogy épp mi történik a tengeren túl. De nyilván megfélemlíteni könnyebb, mint valamit megoldani, valamire megoldást keresni.

2021. febr. 18. 15:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!