Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az a jelenség...

Árokpart kérdése:

Miért van az a jelenség nálunk, hogy ha valaki Ausztriával példálózik azokat mindig leszólják és azt mondják, hogy költözzön ő oda?

Figyelt kérdés
Ezt amíg élek soha nem fogom megérteni. Miért baj az, hogy valaki illetve bárki azt szeretné, hogy itthon is megvalósuljon vagy legalább elinduljunk azon az úton ahol jó esély van rá, hogy egyszer hasonlóan élhetünk. Mitől van nálunk ez a jelenség, hogy az emberek a saját honfitársaikat is így lehúzzák sokszor aki még csak meg is említi ezt. Érdekes, hogy a 90-es évek elején még mindneki őket tekintette elalonnak és járkáltunk is ki tömegesen akár bevásárolni akár turistaként Ausztriába és ezáltal a mainál szabadabb szemléletűek is voltunk.
2021. febr. 15. 13:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
78%

"ha valaki Ausztriával példálózik azokat mindig leszólják és azt mondják, hogy költözzön ő oda?"

Mert az orbán-kánaán nem überelhető.

Fidernyák hisztiről van csak szó.

2021. febr. 15. 13:41
 2/14 anonim ***** válasza:
11%
Mert Ausztria egy szarfészek.
2021. febr. 15. 13:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem tudjuk hogy ki az aki Ausztriával példálózott és ki az aki leszólta, azt sem tudhatjuk így, hogy miért történt, az biztos hogy nem mindenki volt az.

Konkrét példára lehet reagálni.

Amikor a covid tesztre álltam sorba és odajött egy nő, aki ahelyett hogy beállt volna a sorba és 10 perc alatt sorra került volna, inkább elkezdett fennhangon nekem "bezzegausztriázni", ott én előbb megkértem hogy hagyja abba és ne nekem méltatlankodjon, hagyjon békén. Majd mikor erre jött a "te mocskos fideszes" szöveggel, akkor én is elzavartam az anyjába, hogy húzzon el a bezzegausztriájába és csináltassa meg ott a tesztjét.

Ha viszont valaki normális módon jön az összehasonlítással, hogy ott ez vagy az miért jobb - arról lehet normálisan beszélni.

2021. febr. 15. 14:12
 4/14 anonim ***** válasza:
58%
Kérdező, hát költözz ausztriába
2021. febr. 15. 14:23
 5/14 anonim ***** válasza:
45%
Nyilván Ausztriában sok dolog sokkal jobban működik mint nálunk, de azt én sem szeretem ha valaki állandóan ezt emlegeti.
2021. febr. 15. 14:27
 6/14 anonim ***** válasza:
79%

A mai Ausztria az már nem az az Ausztria mint a Gorenjék idejében volt.

Ahoz képest tényleg szutyok lett,tele gyüttmentel.

2021. febr. 15. 14:38
 7/14 anonim ***** válasza:
62%
Azért nem szeretik a fideszesek, mert szembesíti őket a valósággal. Ők azt akarják hinni, hogy itt kánaán van, és egész Európa Viktor lábai előtt hever.
2021. febr. 15. 15:11
 8/14 anonim ***** válasza:
"Amikor a covid tesztre álltam sorba és odajött egy nő, aki ahelyett hogy beállt volna a sorba és 10 perc alatt sorra került volna, inkább elkezdett fennhangon nekem "bezzegausztriázni", ott én előbb megkértem hogy hagyja abba és ne nekem méltatlankodjon, hagyjon békén." Már nem azért te mit zavar az hogy van aki azzal jön?Én pont leszarom.Vagy eléd állt és a szemedbe mondta?Vagy mi?Totál nem értelek téged se.
2021. febr. 15. 15:30
 9/14 anonim ***** válasza:
" mainál szabadabb szemléletűek" hát nem épp.akkoriban meg nem volt nehéz annál szabadabb szemléletünek lenni mint ami volt amugy se.gyakorlatilag egy full autoriter rendszer volt.nem nagyon van ez alatt max arról lehet vitatkozni hogy mennyire észak korea.
2021. febr. 15. 15:32
 10/14 anonim ***** válasza:

#8 Leírtam egyértelműen, hogy az volt a bajom, hogy nekem mondta és hiába kértem rá, nem hagyta abba azt, hogy nekem mondja. Ő volt az aki nekem támadt - ezt is leírtam, holott én semmi mást nem mondtam neki, mint hogy engem hagyjon ezzel békében.

Olvasni nem árt ha már reagálsz rá. Te örülnél neki ha odaállna melléd valaki majd elkezdené neked szidni a helyzetet és hiába mondanád neki, akkor is folytatná? Ha erre válaszul beszólna?

2021. febr. 15. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!