Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak én veszem észre, hogy...

Csak én veszem észre, hogy Budapest gettósodik? Ha ez így megy tovább még évekig, meddig fajulhat a helyzet?

Figyelt kérdés

Amikor sétálok Budapesten kicsit van ilyen Western film érzése, tehát mindenhol bezárt üzlet épületek, soknak már be is van törve az üvege vagy le van grafitizve. A fél város a turizmusból élt meg, azoknak most lenullázódott a bevétele. Vannak olyan aluljárók ahol már 2 sávban vannak a csövesek, egyértelmű az elszegényedés. Részben emiatt rengeteg roma költözik fel, azért mert a lakáskiadók már cigányoknak is kiadják, olcsón is a garzonjukat mert nem tudják másnak. És egy garzonba 6-7-en is simán beköltöznek. A másik lehetőség meg az, hogy a falusi CSOK felnyomta a vidéki ingatlanok árát is és azt eladják a romák és vesznek Pesten egy felújítatlan rossz állapotú ingatlant. Egy biztos, egyre több olyan kerületben és környéken jelennek meg romák, ahol eddig soha sem éltek.

A munkanélküliség meg természetesen az egekben, itt nincsenek gyárak meg ilyenek, mert eddig baromira nem volt rájuk szükség, turizmusból is bőven meg lehetett élni, sőt kaptad a borravalót ezerrel a külföldiektől. Sokszor a borravaló több volt mint az alapfizetés. Ez mind most megszűnt, és ha még 5000 új mutáns jelenik meg, akkor nem is fog újra indulni egyhamar, sőt lehet hogy soha.

Meddig eszkalálódhat ez a helyzet Budapesten? Mi lehet ennek a vége?

2021. febr. 14. 12:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
Hat azert meg mindig jobb a helyzet, mint nagyanyaink idejen amikor bombaztak a varost.
2021. febr. 14. 13:00
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Nézd meg mi történt Demszky főpolgármestersége alatt és azt vetítsd előre! Az lenne.
2021. febr. 14. 13:03
 3/17 anonim ***** válasza:
45%
Igen, egyre gusztustalanabb. Akinek van pénze, az menekül...
2021. febr. 14. 13:03
 4/17 anonim ***** válasza:
64%
Én nem vettem észre változást.
2021. febr. 14. 13:08
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Egy környékekre jellemző ez.

Én nem mondanám általánosnak.

Azt viszont igen, hogy több a cigány, sajnos.

2021. febr. 14. 13:11
 6/17 anonim ***** válasza:
85%

Én azt látom hogy egyre több csöves és kolduló van az utcákon.

Emellett egyre gyakrabban hallani szovjet beszédet, és több ismerősöm és van akinek a főbérlője szovjet, de a kínai főbérlőkről is elég sokat hallani.

2021. febr. 14. 13:17
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Mindenhol többen vannak.....
2021. febr. 14. 13:47
 8/17 anonim ***** válasza:
87%
Csak te veszed észre! (Mindenki már már régen tudja, látja.)
2021. febr. 14. 13:58
 9/17 anonim ***** válasza:
83%

A lezárás nem tarthat évekig, mert eljön az a pont, amikor mindenki látja, hogy a lezárás több problémát hoz.

Tavasszal nyitás lesz, különben fellázadnak az emberek.

2021. febr. 14. 14:05
 10/17 peca1000 ***** válasza:
100%

Én ingatlanos vagyok, de nincs az a tulaj aki C.-nak adná ki a lakását. Még a C. tulajok sem.

Vagy illegális lakásfoglalók (zömmel), vagy az önkormányzat adja ki.

2021. febr. 14. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!